Şekerbank

Kayseri'de manda sütü işleme tesisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri'de manda sütü işleme tesisi açıldı
Tofidass

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğümüz proje birimince hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Hacılar Belediyesi ve Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği  iş birliği ile yürütülen Manda Sütü İşleme Tesisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ilgın ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Müdürü Mustafa Şahin "Besin içeriği bakımından ve özellikle yağ oranı yönü ile son derece önem arz eden manda sütü üretiminin teşvik edilmesi katma değerli ürünlerin işlenmesi ile mümkün olmaktadır. Bu itibarla Hürmetçi Mahallesi'nde bulunan atıl bir bina restore edilerek Manda Sütü İşleme Tesisine dönüştürülmüş ve Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğine teslim edilmiştir. İlimizde bir ilk olarak birlik aracılığıyla yerel bir marka oluşturulup, gıda hijyen kuralları çerçevesinde Manda Yoğurdu, Manda Kaymağı ve Manda Peyniri üretimine başlanacaktır. Açılışını yaptığımız projemizin Kayserimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz." dedi.

Açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu "'üreticiler için çok önemli bir tesis. Başkanlık Sisteminin verimi ile bürokrasinin kaldırılarak yapıldığı bir tesis oldu. İlçelerimizi geziyor, her türlü projeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Başkanlık sisteminin bakanlığımızdaki etkisini ifade ediyoruz. Her türlü projeye açığız. Her projenize açık çek veriyoruz. Sizlerden isteğim projeler geliştirmeniz. Her projenize destek olacağımızı söylüyorum. Kayseri'de 6 bin 500 manda var. Geçen yıl 3 bin ton manda sütü elde edildi. İlimizde ayrı bir manda sütü işleme tesisi üreticilerimiz için çok önemlidir. Kayseri'ye yeni bir marka kazandırmak için yolun başındayız. Bu tesisi Kayseri'ye kazandırmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Milletimize bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Iğdır'da yerli kavun ve karpuz hasadı başladıÖnceki Haber

Iğdır'da yerli kavun ve karpuz hasadı ba...

İlk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm desteklerin yüzde 75'i çiftçilerimizin hesaplarına aktarıldıSonraki Haber

İlk 6 ayda 22 milyar lira olan tüm deste...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar