Şekerbank

Kadınlar hem üretiyor hem satıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlar hem üretiyor hem satıyor
FAO ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Bursa’da kurulan kadın kooperatifi resmen açıldı. 20 Türk ve Suriyeli kadının kurduğu kooperatifin kahvaltı salonunda kooperatif ürünlerinden oluşan yöresel lezzetler ziyaretçilerine doyumsuz tatlar sunuyor.
Tofidass

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde FAO öncülüğünde faaliyete geçen Orhanili Kadın Kooperatifi bugün resmen açıldı. Japon hükümetinin finansal desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen Mikro Girişimcilik Vasıtasıyla Geçim Kaynaklarının Desteklenmesi projesi kapsamında açılışı yapılan kadın kooperatifinin 20 Suriyeli ve Türk kadın ortağı var. 

‘Dayanışma; Hizmet Tat, Sergi’ başlıklı etkinliğin açılışını FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık yaptı. 100’den fazla davetlinin hazır bulunduğu etkinlikte kooperatif ortakları kadınlar tarafından üretilen ve hazırlanan kahvaltıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Orhanili Belediye Başkanı Ali Aykurt, İŞKUR temsilcileri ve ilgili kamu kuruluşları temsilcileri de katıldı. 

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında Türk ve Suriyeli kadınların becerilerini geliştirmede bu tür projelerin önemine dikkat çekerek “FAO'nun Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği mesleki, girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimleriyle kazanılan beceriler, kadınların sadece kaliteli yöresel gıdalar üretmelerine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda işlerini verimli bir şekilde yönetmelerine de yardımcı oluyor" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik de projenin etkileyici sonuçları ile şimdiden beklentileri aştığını dikkat çekti.

Kooperatifin Suriyeli ortaklarından Manal el Ahmed de proje kapsamında çocukları için sağlanan kreş ve eğitim imkanın kendilerini çok mutlu ettiğini ama en çok buna çocukların sevindiğini söyledi.

Bursa Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de konuşmasında eğitimlerde gıda güvenirliliği ve standartları konularında becerilerini geliştiren kadınların daha kaliteli ürünler üretebildiğini ifade etti. Aygül, ayrıca proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Orhanili Belediyesi işbirliği ile kursiyerlere hizmet sunan kreş ve anaokulunun önemine de dikkat çekti.

Kooperatif Başkanı İrem Sema Gülşen de kooperatif aracılığıyla çalışan kadınların dönüştürücü gücüne işaret ederek “Proje, kolektif girişimcilik ve çok kültürlü bir ortamda çalışma konusundaki becerilerimizi ve farkındalığımızı artırdı" dedi.

FAO’nun, Japonya Hükümeti'nin finansal desteği, ile bu sene dördüncü fazı uygulanan proje, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ankara, Bursa, Manisa ve Mardin Il Tarım ve Orman Müdürlükleri ile ortaklaşa yürütülüyor.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuru incir ihracatı 250 milyon dolara koşuyorÖnceki Haber

Kuru incir ihracatı 250 milyon dolara ko...

Pakdemirli: Sabit Fiyatla Yem Vermeyi Taahhüt EttikSonraki Haber

Pakdemirli: Sabit Fiyatla Yem Vermeyi Ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar