Şekerbank

Kadın Çiftçi Eğitimleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçi Eğitimleri Başladı
0
Tofidass

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü-(FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde "Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitimlerinin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması Projesi" hayata geçirildi.
Proje kapsamında tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinde cinsiyet duyarlı yaklaşımı kullanarak ulusal yayım hizmetinin desteklenmesi ve kadın çiftçilere hizmet götüren yayım personelinin becerilerinin geliştirilmesi üzerinde durulmasını da amaçlayan projenin uygulama çalışmaları başladı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Kırsal alanda yaşayan kadın nüfusun niteliklerini geliştirmek, yeni beceriler kazandırmak ve çiftçilik etkinliklerini artırmak için tarımsal yayım çalışmalarına gereksinim duyulmaktadır. Şimdiye kadar uygulanan projeler incelendiğinde, Türkiye’de kırsal alan kadınına yönelik olarak yapılan yayım çalışmalarından yararlanan kadın sayısının oldukça yetersiz olduğu söylenebilir. Bu çalışmalardan elde edilen deneyimler iyi kullanıldığı takdirde gelecekteki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayabilir. Bu nedenle kadınlara yönelik tarımsal yayım çalışmalarında yaşanan sorunlar ve eksiklikler üzerinde durulmuş ve bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için belirli bir plan, program çerçevesinde eğitimler 5 adımda yürütülmüştür” dedi.
Düzgün, “FAO işbirliği ile uygulanan bu proje ile Kars’ta kadın çitçilere yönelik tarımsal yayım çalışmaları belirli bir sistematik içinde planlanıp, programlandırılmıştır. Projenin ilk aşamasında sorun-ihtiyaç sorunsalı üzerinden sorun tanımlama basamağı oluşturulmuş ve paydaş analizine geçilmiştir. Sorun ve belirlenen paydaşlar doğrultusunda üçüncü basamakta ihtiyaç analizini tespit etmek için köylere survey çalışmasına çıkılmıştır. Bu çalışmada özellikle tarımsal yayım konularının seçiminde köylerin ya da çiftçi kadınların gereksinimleri, istekleri, tercihleri, öncelikleri ve sosyo-ekonomik özellikleri dikkate alınmıştır. Sahadan elde edilen veriler doğrultusunda temel baseline veriler elde edilip çıktılara göre tarımsal yayım konuları ve kadın çiftçi eğitimleri belirlenmiş ve kadın çiftçilerimize hizmet sunulmuştur. Eğitimler esnasında gözlem raporları tutulmuş ve izleme- değerlendirme basamağı ile kadın çiftçi eğitimlerimiz gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinin Bilecik ZiyaretiÖnceki Haber

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Ö...

Alaçatı Ot Festivali dünya literatürüne girecekSonraki Haber

Alaçatı Ot Festivali dünya literatürüne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar