Şekerbank

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesinden DSİ Bölge Müdürü Ekinci’ye Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesinden DSİ Bölge Müdürü Ekinci’ye Ziyaret
Tofidass

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, Devlet Su İşleri (DSİ) IV. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci’yi makamında ziyaret etti. Bölgedeki sorunların konuşulduğu ziyarette, suyun mevcut durumu ve geleceği ile alakalı karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Ziyarete JMO Konya Şube Genel Sekreteri Şükrü Yavuz Pınarkara ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Derya Cantekinler, Buğra Sucu ve Harun Adalı eşlik etti.

Ürün Deseni ve Destekleme Modelinin Değişmesi Gerekiyor.

Önümüzdeki döneme ilişkin olarak Konya Kapalı Havzasının mevcut su durumu ve bu emanetin gelecek dönemlere nasıl aktarılacağı konusundaki çalışmaların işbirliği içerisinde yürütülebilmesi adına gerekli tüm gayreti göstereceklerini ifade eden JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan; “Çiftçinin geçimini bir şekilde sağlaması gerektiği bilinç ile su tüketimi konusunda ürün deseni ve destekleme modelinin değişmesi gerekiyor. Bu konuda da çiftçi davranışlarının 10-15 yıllık periyotta ancak değiştirilebildiği biliyoruz, mevcut su kaynaklarımızı gelecek nesillere güvenli bir şekilde aktarılabilmesi için bugünden harekete geçilerek gerekli yaptırımların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Yerel kalkınma odağında Konya Kapalı Havzasının temel sorunu haline gelmiş yeraltısuyu için DSİ öncülüğünde yürütülecek tüm çalışmalara JMO olarak elimizden gelen katkıyı sunmak için her zaman yanınızdayız.” dedi.

Su Miras Değil, Emanettir.

Öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DSİ IV. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci; “Su, bize dedelerimizden kalan bir miras değil, torunlarımıza bırakacağımız bir emanettir.” bilinciyle Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde devam eden projelerimizi bir an evvel tamamlayarak faydaya dönüştürmeye, yeni projeler üretmeye, topraklara can suyu olarak çiftçimizin ve üreticimizin ekonomik refah seviyesini artırmak en büyük hedefimizdir. Bölgeye havza dışından su getirme konusunda da çok yakın zamanda basından duyacağınız, bizzat takip ettiğim çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Konya Kapalı Havzasına katkıyı sunmak amacıyla, STK’ların desteğine vurgu yapan Ekinci, karşılıklı işbirliğine her zaman hazır olduğunu belirterek, JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan’a yeni görev ve çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ürün Fiyatı Artıyor Ama Çiftçiye Faydası YokÖnceki Haber

Ürün Fiyatı Artıyor Ama Çiftçiye Faydası...

IPARD III Programı Kabul EdildiSonraki Haber

IPARD III Programı Kabul Edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar