Şekerbank

İstanbul’da ilk Aronya hasadı Büyükçekmece’de gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da ilk Aronya hasadı Büyükçekmece’de gerçekleşti

Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi’nde aronya meyvesinin ilk hasadı gerçekleşti.

Tarım alanında yeniliklere imza atan Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yetiştiricilik alanlarını çoğaltarak aronya meyvesinin pazarlanması, daha çok tüketiciye ulaştırılması ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi için çalışmalarına devam ediyor.

“Avrupa pazarlarında çok değerli bir meyve”

Büyükçekmece’de aronya meyvesinin hasadının ilk defa gerçekleştiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: ‘’Büyükçekmece Belediyesi Tarım İşleri Müdürlüğümüz yeniliklere devam ediyor. Halkın bilinçlendirilmesi noktasında üç ayrı üniversite ile Tekirdağ üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ile birlikte yaptığımız çalışmalar mahsullerini vermeye başladı. Büyükçekmece’de hiç olmayan aronya bitkisini ve onun mahsulünü ilk defa bugün topladık. Aronya çok güçlü bir antioksidan ve özellikle Avrupa pazarlarında çok değerli bir meyve cinsi. Dolayısıyla teknik bilgileri verip çiftçiyi ve bu işle uğraşmak isteyen vatandaşlarımızı desteklediğimiz zaman hiç aklımızda olmayan ne kadar önemli tarım çeşitliliğinin ilçemizde olabileceğini yaşadık ve bundan son derece mutlu olduk. Daha önce birçok alanda siyez buğdayı ve tarımın diğer kollarında yapmış olduğumuz eğitim çalışmaları yine aynı şekilde mahsulünü vermişti. Lavanta bütün bölgede, her tarafta lavanta bahçeleri oldu. Büyükçekmece için gelecek adına çok sevindirici. Çünkü bizim 800 hektardan fazla tarım arazilerimiz var ve bunların ebedi olarak korunması için benden sonra herkesin, tüm halkın, sivil toplum kuruluşlarının, tüm vatandaşlarımızın herkesin tarım arazilerimizi koruması lazım. Aronyayı yetiştiren aileyi kutluyorum. Önce eğitimlere geldi, kursunu aldı. Sonra ekti, dikti. Şimdi de satacak, parasını kazanacak. Aronyanın dikimi, ekimi İstanbul’da ilk defa oldu.”

‘’ilk defa ekileceğini fark ettim’’

Büyükçekmece Tarım Akademisi eğitimlerine katılan ve ilçede aronya meyvesinin ilk üretimini yapan Feridun Bakır duygularını şöyle ifade etti: “Büyükçekmece de kurslara katıldım. Aromatik bitkiler üzerinde ders aldım. İlk defa ekileceğini fark ettim. Bu yüzden de ben öncülük yapmak istedim. Ektim, yetiştirdim. İstanbul’umuza hayırlı olsun. Büyükçekmece Belediyesi’nin kurslarına katıldım. Çok fayda gördüm. Zaten kararımda büyük etkisi onlar oldu. ‘’

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oğuz Holding hedef büyüttüÖnceki Haber

Oğuz Holding hedef büyüttü

Şevketi Bostan tohumları toprakla buluştuSonraki Haber

Şevketi Bostan tohumları toprakla buluşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar