Şekerbank

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Öğrencilere Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Öğrencilere Destek
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8-12 yaş grubu öğrencileri kapsayan Avrupa Okul Eğitim Platformuna (ESEP) eTwinning projesi olarak uygulanan “Benim Kentim” projesinin paydaşı oldu.
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8-12 yaş grubu öğrencileri kapsayan Avrupa Okul Eğitim Platformuna (ESEP) eTwinning projesi olarak uygulanan “Benim Kentim” projesinin paydaşı oldu.

Proje etkinliklerinde öne çıkan coğrafi işaret almış ve tescillenmiş ürünlerini tanıma bölümünde GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu ve 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulundan 90 öğrenci öğretmenleriyle birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaret etti. Proje kurucu öğretmeni Saniye YILDIZ “Benim Kentim eTwinning projesini tanıttı. Proje Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere iki ülke, Ankara, Konya, Adana, Kilis ve Yalova’dan oluşan 5 ilde, 8 okul ve 9 sınıfta yaklaşık 280 öğrencide uygulanmaktadır. Projede kentimizin tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini gezdik gördük. Önemli sportif başarı göstermiş sporcularıyla etkinlikler düzenledik. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde kentimize değer katan tescilli ürünleri tanımaya ve öğrenmeye geldik” dedi. 

İl Tarım Ve Orman Müdürü Suat PARILDAR’ da kurum olarak yaptıkları çalışmaları öğrenciler aracılığıyla proje üyesi diğer okullara tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve öğrencilerle birlikte stant etkinliğine geçildi.

Yalova’ya değer katan coğrafi işaret almış ve tescilli ürünlerimiz için kurum bahçesinde hazırlanan “Yalova Aronyası”, “Yalova Kivisi”, “Yalova Balı” ve “Yalova Kıvırcık” Koyununu stantlarda konu uzmanlarımız tarafından GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulundan iki sınıf ve 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulundan bir sınıf olmak üzere 90 öğrenciye bilgi verildi. Onların sorularını cevapladılar. Arıların nasıl bal yaptığı kovan ve petek üstünde gösterilirken bahçede “Yalova Kıvırcık” Koyunu kuzuları öğrencilerin ilgisini çekti. Öğrencilere Tescilli ürünlerimiz “Yalova Aronya”sı ve “Yalova Kivisi” ikram edildi. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hem üretime hem geleceğin üreticilerine bu proje ile katkı sağlayarak geleceğe yatırım yapmış oldu.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ata Tohumu Yerli Fideler Üsküdar’da Toprakla BuluştuÖnceki Haber

Ata Tohumu Yerli Fideler Üsküdar’da Topr...

Depremzede Besicilere Telef Olan 43 Bin 618 Küçükbaş Hayvan Teslim EdildiSonraki Haber

Depremzede Besicilere Telef Olan 43 Bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar