Şekerbank

htiyaç Sahipleri İçin Gönüllü Son Hasat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
htiyaç Sahipleri İçin Gönüllü Son Hasat

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticinin tarlasında kalan ve ‘Ben artık bunu hasat etmem’ dediği ürünleri ihtiyaç sahipleri için gençlerle birlikte hasat ediyor.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konak İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Damla Gönüllüleri Vakfı ve Spor Toto Teşkilatının paydaşlığıyla hayata geçen ‘Gönüllü Son Hasat’ Projesi ile Kınık ilçesinde yaklaşık 1 ton domates gençler tarafından toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Projenin detaylarını ve proje kapsamında bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaları konuştuğumuz İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Sofrana Sahip Çık sloganıyla 1 yıl önce çıkmış olduğumuz yolda, İzmir ili içerisinde çok ciddi projeler yapmaya devam ediyoruz. Hepinizin bildiği üzere üretmiş olduğumuzun neredeyse üçte birini israf ederek yok ediyoruz. Hem ürettiğimizi israf etmemek hem de elde etmiş olduğumuz ürünleri faydalı bir şekilde değerlendirmek adına güzel bir projeye daha imza atıyoruz. Geçen hafta ilkini gerçekleştirdiğimiz Gönüllü Son Hasat Projemizle Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Ege ihracatçılar Birliği, Spor Toto Teşkilatı, KYK yurdundan öğrencilerimiz, 8 İlçe Müdürlüğümüz ve toplamış olduğumuz ürünleri teslim ettiğimiz vakıflarla beraber ortaklaşa çok güzel bir proje yapıyoruz. Üreticilerimiz tarladaki ürününü hasat ettikten sonra ‘Artık ben bu kalan kısmını hasat etmeyeceğim’ dediği ürünü bize bildiriyor, biz de hızlı bir şekilde gönüllü öğrencilerimizi organize ediyoruz ve kişinin belirlemiş olduğu tarlaya gidiyoruz. Gönüllü bir şekilde, hiçbir ücret almadan gençlerimiz ve biz ürünü topluyor ve toplamış olduğumuz ürünleri belirlemiş olduğumuz vakfa teslim ediyoruz. Ürünler Vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz bir şekilde teslim ediliyor” dedi.

Proje kapsamında ilk organizasyonun Kınık ilçesinde bir domates tarlasında gerçekleştiğini ve gençlerle birlikte yaklaşık 1 ton domatesin hasat edildiğini söyleyen Özen “Hem gıda israfı noktasında tarladaki ürünün israf olmasını engelliyoruz hem ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ürün tedariğini sağlamış oluyoruz. Hem de gönüllü gençlerimize tarımın içerisindeki bu faaliyeti sevdirmeyi, onları tarımla tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çifci ise “Etkinlikte gençlerle beraber tarlada kalan ürünleri hasat ettik, araçlarımıza yükledik. Bu ürünleri Konak'taki bir aş evine teslim ettik. Aşevinde bu ürünler ihtiyaç sahiplerine yemek olarak sunulmak üzere dağıtımı sağlanacak. Bu şekilde hem tarlada yaşanan kayıpların önüne geçmeyi, gençlerimize tarımın ne kadar meşakkatli olduğunu göstermeyi, aynı zamanda da gıda kaybını azaltmanın ne kadar önemli olduğunu anlamalarını sağlamayı hedefledik. Elde ettiğimiz ürünleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak toplumumuzda bir farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

Gönüllü Son Hasat Projesi 2021 yılı sonuna kadar devam edecek. Ayda 1 kez, belirlenen ilçelerde tarlada kalan farklı ürünler gençler tarafından hasat edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım sektöründen 414 milyon dolarlık ihracatÖnceki Haber

Tarım sektöründen 414 milyon dolarlık ih...

174 bin çiftçi, bankaların takibindeSonraki Haber

174 bin çiftçi, bankaların takibinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar