Şekerbank

Hi̇ntli̇ çi̇çek üreti̇ci̇leri̇nden i̇ş bi̇rli̇ği̇ zi̇yareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hi̇ntli̇ çi̇çek üreti̇ci̇leri̇nden i̇ş bi̇rli̇ği̇ zi̇yareti

HİNTLİ ÇİÇEK ÜRETİCİLERİNDEN İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

Hindistan Çiçek Yetiştiricileri Konseyi (GFCI) Başkanı Srikanth Bollapally ve Konsey üyeleri, Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Hintli heyet, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve ATB 6. Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk-Hint süs bitkileri ve kesme çiçek sektörünün işbirliği olanakları görüşüldü.

ÇİÇEKTE İŞBİRLİĞİ TALEBİ

Hindistan Çiçek Yetiştiricileri Konseyi Başkanı Srikanth Bollapally, 10 bin hektar alanda çiçek ürettiklerini bildirirken, nüfusu hızla artan ülkede çiçek üretiminin artırılması gerektiğini söyledi. Yapay çiçekle ilgili sıkıntılarını dile getiren Bollapally, yapay çiçeğe karşı başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi. Türk çiçeğinin üretim ve ticaretiyle ilgili deneyimleri paylaşmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Bollapally, bu konuda işbirliği olanaklarını değerlendireceklerini kaydetti. Bollapally, ATB Başkanı Ali Çandır’a ev sahipliği için teşekkür etti.

ANTALYA KESME ÇİÇEKTE LİDER

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın kesme çiçek ve süs bitkileri konusunda ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu, tecrübe paylaşımına da hazır olduklarını söyledi. 12 ay kesintisiz üretim yapılan Antalya’da çiçek tedarikinde sıkıntı yaşanmadığını anlatan Çandır, kesintisiz üretimin ihracat için önemli olduğunu vurguladı. Türkiye örtüaltı kesme çiçek üretim alanının yüzde 40’ına sahip olan Antalya’nın kesme çiçeğin yüzde 45’ini ürettiğine dikkat çeken Başkan Çandır, “Bu rakam bile kesme çiçek sektöründe ne kadar ileride olduğumuzu gösteriyor” dedi. Çandır, Türkiye süs bitkileri ihracatının 147 milyon dolar olduğunu, bunun yaklaşık yarısının, 70 milyon dolarının Antalya’dan yapıldığını kaydetti. Çandır, Hindistan Çiçek Yetiştiricileri Konseyi Başkanı Srikanth Bollapally ve Konsey üyelerine ziyaretleri ve işbirliği talepleri için teşekkür etti.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkemizin geleceği tarım ve üretimdeÖnceki Haber

Ülkemizin geleceği tarım ve üretimde

Tarım ve gıdanın geleceği İzmir İş Günleri’nde konuşulacakSonraki Haber

Tarım ve gıdanın geleceği İzmir İş Günle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar