Şekerbank

Hasatla Birlikte Biçerdöver Kontrolleride Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasatla Birlikte Biçerdöver Kontrolleride Başladı
Tofidass

​Biçerdöverle hububat hasadının başlamasıyla birlikte hasatta meydana gelebilecek kayıpların önlenebilmesi için; Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü biçerdöver kontrolörleri denetimlerine başladı.

Bilecik Merkez İlçe Çakırpınar Köyünde, Şube Müdür V. Levent BURGU ve Köy Muhtarı Hüseyin KARA ve çiftçilerle bir süre sohbet ettikten sonra biçerdöver kontrolüne çıkan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Biçerdöverle yapılan hasatlarda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla Valilik Tebliği yayımlanmış olup, Biçerdöver Kontrolleri ile dane kayıp oranını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla ilimiz Merkez ve İlçelerimizde teknik personellerimizle arazide biçerdöver kontrolleri yapılmaktadır.

Çiftçilerimizin hasat esnasında tarlalarının başında olmaları ve dane kayıplarını sıkı bir şekilde kontrol ederek operatörü uyarmaları, uymayan operatörleri Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir. Biçerdöver operatörlerinin ise biçerdöverlerinin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırmaları, "Biçerdöver Operatörü Belgesi" olmadan biçim yapmamaları veya yaptırmamaları, yangın söndürme malzemelerini bulundurmaları gerekmektedir. Her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarını gözden geçirmeleri, hasat olgunluğuna gelmeyen ürünü hasat etmemeleri, çiğ düştükten sonra ve çiğ kalkmadan hasat yapmamaları, uygun hızda biçim yapmaları ve dane kaybı hususunda ürün sahiplerinin uyarılarını dikkate almaları gerekmektedir. Operatörlerin kimliklerini ve tescil belgelerini yanlarında bulundurmaları, Müdürlüğümüz kontrolörlerine gerekli kolaylıkları göstermeleri zorunludur. İlimiz bu yıl buğday verim ve kalitesinin de geçen yıla göre çok daha iyi olup; bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 350-450 kg/da olacağını tahmin ediyoruz. TMO'nun alım yapacak olması da çiftçimiz açısından çok büyük avantaj sağlamaktadır.

Valilik Tebliğinde belirtilen hususlara uymayarak, anız yakanlar ve ürün kaybına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da belirten İl Müdürümüz YILDIZ biçerdöver operatörlerine kolaylıklar dilerken çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TARSİM'den Afet Bölgesine Hızlı MüdaheleÖnceki Haber

TARSİM'den Afet Bölgesine Hızlı Müdahele

Bayburt’ta 5 Gölet Daha BalıklandırıldıSonraki Haber

Bayburt’ta 5 Gölet Daha Balıklandırıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar