Şekerbank

Gürer: Niğde neden IPARD'da yok?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: Niğde neden IPARD'da yok?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin Niğde'ye gereken desteği vermediğini savunarak Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi'nde (IPARD) bu kentin çiftçilerinin yer almamasının dezavantaj yarattığını söyledi.Aralarında Ankara, Mersin ve Konya gibi büyükşehirler ve Nevşehir, Aksaray gibi komşu illerin de bulunduğu pek çok ilin IPARD kapsamındayer aldığını hatırlatan Gürer, “Bu projeye maalesef Niğde dâhil edilemedi. Konya’daki Mersin’deki, Ankara ve Aksaray’daki üretici hibe projesinden destek alırken, Niğde çiftçisi ve üreticisi bu projeden destek alamıyor” dedi.KELİME OYUNU YAPIYORLARNiğde’nin IPARD projesinde yer alamamasının, projeye dâhil olan illerdeki çiftçilere göre Niğde çiftçisini ve üreticisini dezavantajlı konuma soktuğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Hal böyleyken AKP’li Bakanlar kelime oyunu yaparak ve halkı yanıltmaya çalışarak Niğde’nin kırsal kalkınma programına alındığını belirtiyorlar. Oysa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı neredeyse Türkiye’nin tüm illerinde var. Ancak Niğde IPARD’da yok” şeklinde konuştu. Gürer, sulama konusuna da değinerek, “Hükümet her seçim öncesinde Niğde’ye gelip vaatlerde bulunuyor. Ama Niğde’nin sularını bile bu topraklara akıtamıyor. Niğde’de sulama göletleri yetersiz. Aladağlardan çıkan Ecemiş suyu Niğde’nin ihtiyacı olan tarım amaçlı kullanılabilir. Ancak Niğde için kullanılması gereken Ecemiş suyu Akdeniz'e boşa akıyor “dedi.
Tofidass

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin Niğde'ye gereken desteği vermediğini savunarak Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi'nde (IPARD) bu kentin çiftçilerinin yer almamasının dezavantaj yarattığını söyledi.
Aralarında Ankara, Mersin ve Konya gibi büyükşehirler ve Nevşehir, Aksaray gibi komşu illerin de bulunduğu pek çok ilin IPARD kapsamındayer aldığını hatırlatan Gürer, “Bu projeye maalesef Niğde dâhil edilemedi. Konya’daki Mersin’deki, Ankara ve Aksaray’daki üretici hibe projesinden destek alırken, Niğde çiftçisi ve üreticisi bu projeden destek alamıyor” dedi.

KELİME OYUNU YAPIYORLAR

Niğde’nin IPARD projesinde yer alamamasının, projeye dâhil olan illerdeki çiftçilere göre Niğde çiftçisini ve üreticisini dezavantajlı konuma soktuğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Hal böyleyken AKP’li Bakanlar  kelime oyunu yaparak ve halkı yanıltmaya çalışarak Niğde’nin kırsal kalkınma programına alındığını belirtiyorlar. Oysa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı neredeyse Türkiye’nin tüm illerinde var. Ancak Niğde IPARD’da yok” şeklinde konuştu. 

 Gürer, sulama konusuna da değinerek, “Hükümet her seçim öncesinde Niğde’ye gelip vaatlerde bulunuyor. Ama Niğde’nin sularını bile bu topraklara akıtamıyor. Niğde’de sulama göletleri yetersiz. Aladağlardan çıkan Ecemiş suyu Niğde’nin ihtiyacı olan tarım amaçlı kullanılabilir. Ancak Niğde için kullanılması gereken Ecemiş suyu Akdeniz'e boşa akıyor “dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetiştiricilere Damızlık Koç DağıtıldıÖnceki Haber

Yetiştiricilere Damızlık Koç Dağıtıldı

Üretici TMO'nun Fındık Alımına Başlamasını BekliyorSonraki Haber

Üretici TMO'nun Fındık Alımına Başlaması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar