Şekerbank

Genç Çiftçilere Hibe Desteği Konusunda Eğitim Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere Hibe Desteği Konusunda Eğitim Verildi
Tofidass

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi konusunda muhtarlara ve çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Mustafa DEMİRBAŞ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah SARAY, İl ve İlçe köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü YILDIZ toplantıda konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Köylerimize baktığımızda artık genç nüfus çok azaldı. Köyden kente göç çok hızlı yaşandı. Bakanlığımız bu durumu farkedip Genç çiftçilerin Destekleme Projesini hayata geçirdi. Bunun neticesinde çiftçiliği gerçek anlamda köylerimizde yapacak 18-40 yaş aralığındaki gençlerimize KDV hariç 30.000 TL'ye kadar hibe desteği ile desteklenecek.

Proje kapsamındaki şartları taşıyan belli bir kontenjan ile bu haktan faydalanacakların sayısı belirlenecek. Şuana kadar ilimizde toplamda 739 kişi genç çiftçilerin desteklenmesi programına başvuru yaptı.

Bu program ile büyükbaş, küçükbaş, arıcılık, serbest sistem kanatlı yetiştiriciliği, ipekböcekçiliği, kapama meyve bahçe tesisi, süs bitkileri, örtü altı yetiştiricilik, kültür mantarı üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konularında genç çiftçilerimiz destek alabileceklerdir. 

Eskiden verilen destekler farklı alanlarda kullanılırmış. Artık bu desteklerin nereye harcandığı kontrol edilmektedir. Örneğin kırsal kalkınma yatırımlarında onaylanan proje ile ilgili gerekli izinler alınıp, projeye uygun tesis tamamlanıp faaliyete geçince bizde uydundur onayının ardından hibe desteği almaya başlanmaktadır.

Genç Çiftçilerin desteklenmesi projesinde de belirlenen şartları dikkate alarak başvuru yapmak gerekir. Toplantımızın ve bu projenin hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli Ziraat Mühendisi Aytekin YÖNTER tarafından projenin uygulama esasları, içeriği, hangi konuları içerdiği ve istenen evraklar hususunda bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından çiftçilerin ve muhtarların soruları ile toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kivi üreticileri fındığa geri dönüyorÖnceki Haber

Kivi üreticileri fındığa geri dönüyor

Hayvan Beslemede Yeni Umut KapısıSonraki Haber

Hayvan Beslemede Yeni Umut Kapısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar