Şekerbank

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor
Tofidass

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında desteklemeye uygun görülen proje sahiplerine hayvan dağıtımı devam etmektedir. Bu kapsamda Iğdır'ın Aralık İlçesindeki 28 Çiftçiye 168 adet Büyükbaş Düve desteği yapıldı.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında desteklenmeye uygun görülen proje sahiplerine hayvanları törenle teslim edildi. Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU'nun öncülüğünde yapılan dağıtım törenine Aralık Belediye Başkanı Bayram TEKSAY'da katıldı.

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 04 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin hususları kapsamaktadır. Bu proje kapsamında yapılan müracaatlar değerlendirilerek projesi uygun görülen Aralık İlçesinden 28 çiftçiye projeleri kapsamında her birine 6 adet düve toplamda 168 adet düve desteği yapıldı.

Dağıtım töreninde İlçe Belediye Başkanı Bayram TEKSAY; "İlçemiz çiftçilerinin bu gibi projelere müracaat edip Devletin vermiş olduğu desteklerden faydalanması İlçemizdeki hayvancılığın kalkınmasında büyük önem taşımaktadır. Hayvanlarını teslim alan çiftçilerimize hayırlı olsun dilerim. Bu projede emeği geçen başta İl Müdürü Özkan YOLCU Bey olmak üzere tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederim." dedi.

İl Müdürü Özkan YOLCU'da; " Genç çiftçilerimizin geleceğini etkileyecek, genç yaşta edindikleri hayvanlar sayesinde işlerini büyütebilecek kendilerine gelecek vaadedecek bu projeden yararlanıyor olmaları bizleri mutlu ediyor. Bizler sizler için varız ve Bakanlığımızın da uygun gördüğü her türlü desteğe hazırız. Almış olduğunuz hayvanların sizlere hayırlı ve bereketli olmasını dilerim kazancınız bol olur İnşallah" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Hayvancılığa Büyük DestekÖnceki Haber

Büyükşehir’den Hayvancılığa Büyük Destek

Kaçak ve Sahte İçkiye Sıkı DenetimSonraki Haber

Kaçak ve Sahte İçkiye Sıkı Denetim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar