Şekerbank

Gelin Kardeş Olalım Dolu Dizgin İlerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelin Kardeş Olalım Dolu Dizgin İlerliyor
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen; "Gelin Kardeş Olalım’ projesi ile ülkemizin dört bir yanında bulunan kardeş ilçelerimiz arasında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz bilgi ve tecrübe alışverişlerinin bugün meyvelerini toplamaya başladık."
Tofidass

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde seracılığı yaygınlaştırmak, katma değeri yüksek ürünleri üretebileceklerini göstermek amacıyla Muratpaşa ve Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Serada Domates Yetiştiriciliği Demonstrasyonunun Tarla Günü gerçekleştirildi.

İlçe Hükümet Konağı bahçesinde, Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İLİDİ ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şener ve Muratpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Funda Ayar ŞENSOY evsahipliğinde düzenlenen Tarla Gününe, Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih KADİROĞLU, Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem AKBULUT, Çeltik Kaymakamı Osman SAK, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih AKKAYA, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali ERGİN, Bahri Dağdaş Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Fatih ÖZDEMİR,  Antalya ve Konya İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Antalya ve Konya İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Akşehir Ticaret Odası Başkanı, Akşehir İş Kur Müdürü, Ak Parti Akşehir ve Tuzlukçu İlçe Başkanları, bölge resmi kurum ve kuruluş müdürleri, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif ALP ve tüm yönetim kurulu üyeleri, Tuzlukçu, Döşemealtı, Muratpaşa İlçeleri ve Antalya İl Müdürlüğü personeli katılmış, Tuzlukçu halkı ve çiftçiler yoğun ilgi gösterdiler.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarla gününde katılımcılara kısa bir konuşma yaptı. “Özen, ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi ile ülkemizin dört bir yanında bulunan kardeş ilçelerimiz arasında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz bilgi ve tecrübe alışverişlerinin bugün meyvelerini toplamaya başladık. 2.100 metrekarelik alanda 5.600 domates fidesi ile kurulan bu demonstrasyon serası belki de ilerde kurulacak yüzlerce dönüm seranın öncüsü olacak. Bu anlamla projenin somut sonuçlarını görmekten ve sizlerle birlikte burada bulunmaktan dolayı mutluluğumu belirtmek isterim. Bu projeye inanan ve bizimle birlikte projeye dâhil olan tüm kardeş ilçelerimize, paydaşlarımıza ayrıca çalışmanın gerçekleşmesinde sera yapımındaki katkılarından dolayı Numune Tarım ve sahibi Hayrettin ATALAY'a, tohum desteği için Anamas Tohum ve sahibi Osman Dirican'a, tohumların fide aşamasına getirilmesinde Bereket Tarım ve sahibi Mümin Şahin'e, tozlama da arı ve biyolojik mücadele de faydalı böcek için Agrobio Tarım ve Müdürü Nimet BOZOK ile teknik ziyaretleri ile arı ve böceklerin durumunu sürekli kontrol eden Şennur ŞİMŞİR'e teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Antalya, Zeytinyağını Tanıtmalı”Önceki Haber

“Antalya, Zeytinyağını Tanıtmalı”

Vali Demirtaş: Çiftçilerimizin Emekleri KutsaldırSonraki Haber

Vali Demirtaş: Çiftçilerimizin Emekleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar