Şekerbank

FAO’dan Suriyeli Sığınmacılara Tarımsal İşgücü Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO’dan Suriyeli Sığınmacılara Tarımsal İşgücü Eğitimi
Suriyeli sığınmacılar ve Türk ev sahibi toplulukların geçim kaynaklarına erişimlerini ve becerilerini güçlendirmeye yönelik eğitimler başlıyor
Tofidass

FAO, Japonya and Türkiye, Suriyeli sığınmacılar ve onları ağırlayan Türk toplulukları için, tarımın büyük oranda iş imkanı sağladığı Şanlıurfa ve Kilis illerinde gerçekleştirilecek mesleki eğitim programlarının açılış törenini gerçekleştirdi.

Proje, yerel tarımsal işgücü piyasasının yaygın olarak işgücü talep eden alanlarında, katılımcıların beceri ve bilgilerini geliştirmeyi hedefliyor. Türkiye’de gerçekleştirilmiş girişimlerin başarısı üzerine geliştirilen proje, tarımda çalışan ya da tarım konusunda deneyime sahip Suriyeli sığınmacılardan ve ev sahibi topluluklardan seçilecek katılımcılara, kendi kendine yeterlilik açısından önem taşıyan, beslenme, sağlık, iletişim ve sosyal destek gibi alanlarda yaşamsal beceriler edinmelerinde destek olacak.

Projenin resmi açılışı Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Akio Miyajima tarafından, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı A. Volkan Güngören ve diğer temsilcilerin katılımında duyuruldu.

“Suriyeli sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar için özellikle de tarımla geçimin sağlandığı bölgelerde yeni işler ve iş bulma imkanları yaratmaya ihtiyaç var,” diyen Gutu ekledi, “Tarımsal üretim alanında mesleki eğitimler iki topluluğun da ekonomik fırsatlarını geliştirmeye yardımcı olabilir.”

Projenin amacı katılımcıların iş bulma şansını arttırma ve geçim kaynağı edinme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Her iki topluluktan seçilecek en az 50’si kadın olan toplamda 150 kişiye 6 haftalık teorik, pratik ve iş başı eğitimler verilecek.

Eğitimler, Kilis’teki katılımcılar için arıcılık, sebze üreticiliği, fıstık ve zeytin yetiştiriciliğini içerirken, Şanlıurfa’dakiler için hayvancılık, sürü yöneticiliği ve geleneksel yemekleri kapsamaktadır. AAR Japan tarafından, 50 kadın katılımcıya sağlıklı beslenme üzerine ek eğitimler verilecektir.

“Japon Hükümeti’ne bu projeye sağladıkları finansal destek için teşekkür ederiz,” dedi Gutu. “Bu fonu sağlayarak, Japonya, Suriyeli sığınmacılar ve ev sahibi topluluklara gerçekten faydalı olabilecek bir programın uygulanmasını sağladı.”

FAO, açılış törenini Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenledi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: Şeker Fabrikalarındaki “Şekerli İskonto” Kimleri Zengin Etti?Önceki Haber

Gürer: Şeker Fabrikalarındaki “Şekerli...

Sütten Para Kazanmadığımız İçin İneklerimizi Yavaş Yavaş Kesmeye Başlamak ZorundayızSonraki Haber

Sütten Para Kazanmadığımız İçin İnekleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar