Şekerbank

FAO-Türkiye Ortaklığı tarımda “kimseyi geride bırakmamaya” kararlı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO-Türkiye Ortaklığı tarımda “kimseyi geride bırakmamaya” kararlı
FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı, sosyal açıdan kapsayıcı tarımı teşvik etmek için kırsal kesimdeki kadınlara odaklanan benzersiz bir proje başlatıyor.
Tofidass

Kırsal kesimdeki kadınlar, tarım ve gıda güvenliğine önemli katkılar sağlarken aynı zamanda aileleri ve evleriyle de ilgileniyorlar. Bu ağır yük genellikle görmezden geliniyor ve telafi edilmiyor.

Ek olarak, kırsal kesimdeki kadınlar mülk (arazi dahil), kredi, teknolojiler, insana yakışır istihdam, bilgi ve beceriler gibi kaynaklara erişimde engellerle karşılaşıyorlar. FAO verileri, cinsiyete dayalı eşitsizliklerin tarım sektörünün düşük performansından büyük ölçüde sorumlu olduğunu gösteriyor.

Bu sorunları ele almak için FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı, “Kimseyi Geride Bırakma: Türkiye ve Orta Asya’da Kırsal Alanda Kadının Daha Fazla Katılımı ve Güçlendirilmesiyle Ekonomik Büyüme Fırsatlarından Yararlanma ” başlıklı benzersiz bir proje başlattı.

Ekim 2021'de başlayan proje, Tacikistan, Türkiye ve Özbekistan'da kırsal kesimdeki kadınlara çiftliklerinin verimliliğini artırmak, iş ve kooperatif kurmak ve bulundukları topluluklarda yetkin değişim aktörleri olmak için önemli bilgi ve beceriler kazanmada yardımcı olmayı amaçlıyor. Proje ile aynı zamanda, politika yapıcılar ve uygulayıcıların, tarım ve gıda güvenliğinde kanıta dayalı, sosyal olarak kapsayıcı ve cinsiyete duyarlı politikalar formüle etme kapasitelerinin geliştirilmesi ve bu politikaları eyleme dönüştürmeleri amaçlanıyor. Bu, Türkiye, Tacikistan ve Özbekistan tarım bakanlıklarına en iyi uygulamaları ve politika çözümlerini birbirleriyle paylaşma fırsatı sunacak bölgesel bir platform ve ağ oluşturmaları ve buna benzer çeşitli yaklaşımlarla sağlanacak.

950 000 ABD Doları bütçeli proje, Ekim 2024'e kadar üç yıl sürecek.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova’da 2021 Yılında 7 Bin 129 Gıda Denetimi YapıldıÖnceki Haber

Yalova’da 2021 Yılında 7 Bin 129 Gıda De...

Samsun’da İlkbahar Şap Aşılama Programı BaşlıyorSonraki Haber

Samsun’da İlkbahar Şap Aşılama Programı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar