Şekerbank

FAO sanal tohum fuarına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO sanal tohum fuarına katıldı
Sanal FAO standını ziyaret edenler, FAO'nun tohumlarla ilgili önemli çalışmaları, Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı ve Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı ile gıda, tarım ve ormancılık konularını kapsayan FAO-Türkiye Ortaklık Programları hakkında bilgi aldı.
Tofidass

Geçen yılki başarılı etkinliğin ardından, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği  (TÜRKTED) ikinci online uluslararası tohum fuarını 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde düzenledi. Bu yılki sanal fuar, tohum üretimi, tohum ve laboratuvar ekipmanları, bitki sağlığı, tohum kaplama ve gübreler üzerine çalışan firmalar, kurumlar ve STK'lara çalışmalarını ve ürünlerini sergilemek, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmak ve işbirliği fırsatlarını ortaya çıkarmak için bir platform sağladı. Fuarda yer alan FAO Türkiye standını ziyaret edenler, FAO'nun tohum ve bitki genetik kaynakları konusundaki çalışmalarını posterler, fotoğraflar, videolar ve kataloglar aracılığıyla öğrenme fırsatı yakaladı.

FAO Türkiye standında ayrıca Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı (2020'den 2021 ortasına kadar uzatıldı) ve Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı (2021) ile gıda ve tarım ve ormancılık üzerine FAO-Türkiye Ortaklık Programları (FTPP ve FTFP) hakkında bilgi verildi. Sunumlarda, “Gıda ve Tarım için Bitki Genetik Kaynaklarına Yönelik 2. Küresel Eylem Planı” ve 4-6 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen “Tohum Endüstrilerinin Yeşil Gelişimi Küresel Konferansı”nın sonuçları vurgulandı.

FAO Türkiye, bu sunumlar aracılığıyla tohumların, genetik kaynakların, meyve ve sebzelerin ve bitki sağlığının önemi ve daha iyi ve daha sürdürülebilir tarımsal üretim için uluslararası işbirliği ihtiyacı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. FAO, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan STK'ların da fuara katılımını destekledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IPARD-2 10. Çağrı Hibe Oranları ve Sözleşme Tutarları ArtırıldıÖnceki Haber

IPARD-2 10. Çağrı Hibe Oranları ve Sözle...

İklim krizine karşı gıda sistemlerinin dönüşümü şartSonraki Haber

İklim krizine karşı gıda sistemlerinin d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar