Şekerbank

ETB yatırımlarına devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ETB yatırımlarına devam ediyor
Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, çelik silo tesislerinin kapasitesinin artırıldığını belirtti.Öztürk,...
Tofidass

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, çelik silo tesislerinin kapasitesinin artırıldığını belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, Edirne Depoculuk İşletmeleri A.Ş'nin, 30 bin tonluk kapasitesi 40 bin tona yükseltileceğini söyledi.

Tarım ürünlerinin depolanmasındaki sorunların ortadan kaldırılması ve ürün senetleri vasıtasıyla ticaretin kolaylaştırılması amaçlarıyla uygulamaya konulacak lisanslı depoculuk sisteminin ülke tarımının geleceği olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Çelik silo tesisleri lisanslı depoculuk sisteminin temel taşlarını oluşturuyor. Üreticilerimizin sistemi kullanmasını teşvik etmek için Devletimiz tarafından verilen destekler her geçen gün artıyor. Lisanslı depolara ürün teslim edecek olan üreticilerimize ton başına aylık 3 lira destek verilecek. Oluşacak talebe cevap verebilmek adına çalışmalarımıza yön veriyoruz. Mart ayında gerçekleştirilen şirket genel kurulunda aldığımız karar doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. İlave 5 adet 2 bin tonluk çelik silo ile birlikte toplam depolama kapasitemiz 40 bin tona çıkıyor. Tesislerimiz 2015 harman döneminde tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak." 

Gerçekleştirilen ilave yatırımın sermaye artırımı yapılmaksızın tamamlandığını belirten Öztürk, "Yapılan faaliyetlerde her ne kadar Edirne Ticaret Borsası'nın adı öne çıksa da ortaya çıkan gurur verici tablo üyelerimizin ve üreticilerimizin eseri, şehrimizin gurur kaynağıdır. Bizlere düşen görev bu değerleri koruma ve geliştirmenin yanında hizmet kalitesini ve işlevini arttırmaktır. Kamu ve özel sektörle her alanda işbirliği ve uyum içerisinde yatırım odaklı faaliyetlere devam edilecektir. Hayata geçireceğimiz projelerle şehrimizin ekonomisine katkı sağlamanın yanında, üye ve üreticilerimizin gelir ve refah düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İskenderun jumbo karidesin patentini alacakÖnceki Haber

İskenderun jumbo karidesin patentini ala...

Edirne'de biçerdöver operatörü yetiştirme kursu tamamlandıSonraki Haber

Edirne'de biçerdöver operatörü yetiştirm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar