Şekerbank

Erzurum Tarım Konseyi İcra Kurulu Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum Tarım Konseyi İcra Kurulu Toplantısı Yapıldı
TARIM KONSEYİ İCRA KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Tofidass

Erzurum Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK'ın direktifleriyle, Erzurum İlinde tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör bütünleşikliğini ve güç birliğini hayata geçirmek amacıyla, tarımla doğrudan ve dolaylı ilişkili sektörlerden müteşekkil "Erzurum Tarım Konseyi" kuruldu.

Konseyin kuruluşu ve çalışma yönergesinin hazırlanması için 19.12.2014 tarihinde Vali Dr. Ahmet ALTIPARMAK başkanlığında, tüm konsey üyelerinin katılımı ile ilk inceleme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Tarım Konseyi 62 kamu kurum, kuruluş, STK ve özel şirket temsilcilerinden oluşturulmuştur. Konseyin; Konsey, İcra Kurulu, Danışma Kurulu, İş Geliştirme ve Çalışma Grupları olmak üzere 4 kuruluş organı bulunmaktadır.

Erzurum Tarım Konseyi Yönergesinin yayımını müteakip, Erzurum ili tarımsal ve hayvansal faaliyet ve potansiyelleri dikkate alınarak yönergede 7 ana başlıkta oluşturulan ve aşağıda belirtilen "İş Geliştirme ve Çalışma Grupları", çalışmalarına başladı.

 

1- Büyükbaş Hayvancılık Çalışma Grubu

2- Küçükbaş Hayvancılık Çalışma Grubu

3- Arıcılık Çalışma Grubu

4- Su Ürünleri Çalışma Grubu

5- Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği Çalışma Grubu

6- Sebze, Meyve Ve Örtü Altı Yetiştiriciliği Çalışma Grubu

7- Destek Çalışma Grupları

              7.1. Pazarlama ve Tanıtım Alt Çalışma Grubu

              7.2. Eğitim Yayım Ve Desteklemeler Alt Çalışma Grubu

 

Her bir çalışma grubu tarafından, kendi çalışma konusu ile ilgili olarak; Dünya ve Türkiye'deki yeri ve önemi, Erzurum İlinde mevcut durum ve potansiyeli, tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri başlıkları altında, Mart ve Mayıs aylarında düzenlenen toplantılarda planlanan çalışmalar yapılarak, her bir başlık için ayrıntılı rapor hazırlandı.

Çalışma gruplarının ayrıntılı raporları bir araya getirilerek İcra Kurulunun onayına müteakip, basılı yayın haline getirilecektir.

İcra Kurulu toplantısında, her bir çalışma grubunun konusu ile ilgili olarak tespit ettiği sorun ve çözüm önerileri başta olmak üzere, Erzurum Tarımına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Üreticilerine Bilinçli Gübreleme EğitimiÖnceki Haber

Fındık Üreticilerine Bilinçli Gübreleme...

2015 Yılında Didim’de 1500 Dönüm Arazide Çatak UygulanacakSonraki Haber

2015 Yılında Didim’de 1500 Dönüm Arazide...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar