Şekerbank

Ergün: Çiftçimize can suyu olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergün: Çiftçimize can suyu olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projesi kapsamında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki üreticilere 16 bin sepet dağıtıldı. Düzenlenen törende sepetleri üreticilere teslim eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alın teri altından daha değerli olan çiftçimize can suyu olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Rabbim, tüm üreticilerimizin ürünlerine bolluk, kazançlarına bereket versin ”ifadelerinde bulundu. 
     Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği Projesi’ kapsamında, Yunusemre ve Şehzadeler ilçesindeki bin 600 üreticiye toplam 16 bin sepet düzenlenen törenle dağıtıldı. Düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten,  MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı. 
Çiftçiler adına teşekkür etti
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ bir konuşma yaptı. Altındağ, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın çiftçiye yapmış olduğu desteklere bir yenisi daha eklendi. Daha önce fide, tohum, gübre, kasa, sepet, makine, ekipman destekleri hız kesmedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çiftçimizle iç içe olmaktan mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekip arkadaşlarına şahsım ve çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Büyükşehir, Tarıma ve Üreticiye Değer Veriyor”
Altındağ’ın ardından konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de, “Üreticimize dokunan bir projenin daha programında bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hakikaten Büyükşehir Belediyemizle son yıllarda bu tür programları sıkça yapar olduk. Tarıma, üreticiye, Manisa çiftçisine vermiş olduğunuz değerden, bu değerin karşılığı olarak Manisa Büyükşehir Belediye bütçesinden ayırmış olduğunuz bütçeden dolayı şükranlarımı belirtmek istiyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birçok ortak projede işbirliği yaptık. Üreticimize dokunan sahada üretimde kalite ve verimliliği arttıran ve üreticimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında katkı sağlayan birçok projede birlikte üreticilerimizi bu projelerdeki katkılarla buluşturduk. Bu projelerde gayret gösteren tüm teknik ekiplere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Çiftçimizin hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz”
Tarımıyla, sanayisiyle, tarihi ve doğal güzellikleriyle kadim şehir Manisa’da her alanda vatandaşların yanında olmaktan, Manisa’mızın ihtiyacı olan proje ve hizmetleri hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirterek konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,” Çalışmalarımıza yön verirken, milletimizin efendisi çiftçilerimizi hiçbir zaman unutmadık. Bu anlayışla kelter dağıtımından koç desteğine, tarımsal sulama projelerinden hayvan içme suyu göletlerine, makine ve ekipman desteğinden fidan dağıtımına, yem tohumu ve gübre dağıtımından arıcılığa kadar yüzlerce çalışmanın altına imza attık. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliğiyle çiftçimizin hep yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz ”dedi.
“Hayırlı olmasını diledi”
Çiftçilere sağlanan bu desteklerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün,” Geçtiğimiz hafta itibariyle ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Desteği’ projemiz kapsamında ilimiz genelinde üreticilerimize kelterleri teslim etmeye başladık. Bugün gerçekleştirdiğimiz törenle 16 bin sepetin teslimini yaparak, bu desteğimizi tamamlamış oluyoruz. Allah nasip ederse Eylül ayında da meyve üreticilerimize 120 bin adet kasa dağıtacağız. Bu iki projemize toplamda 10 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapıyoruz. Yüzde 100 Büyükşehir Belediyemizin hibe desteğiyle sağladığımız bu katkıların tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımız tabi bunlarla sınırlı değil. Yakın zamanda 7.500 üreticimize zeytin toplama örtüsü ve 7.500 üreticimize de üzüm sergi örtüsü vereceğiz. Yaklaşık 10 milyon TL gibi bir bedelle yapacağımız bu hizmetlerimizin de şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
“Tarımsal sulama projelerine hassasiyetle yaklaşıyoruz”
Ülkemizin de içinde bulunduğu susuzluk ve kuraklık tehlikesi nedeniyle tarımsal sulama projelerine de hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Başkan Ergün,” Yunusemre Maldan ve İlyasçılar tarımsal sulama göletlerinin tahsisini Devlet Su İşlerinden alarak, çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Bununla birlikte Selendi Ayanlar tarımsal sulama göletinin tahsisi de Büyükşehir Belediye Meclisimizden geçti. Bir diğer projemiz de Zafer Kalkınma Ajansından aldığımız 4 milyon lira hibeyle toplamda 10 milyon 600 bin lira yatırım yapacağımız Kırkağaç Öveçli Tarımsal Sulama Projemize de hayırlısıyla başladık.  Bu çalışmamız ile 2 bin 100 dekar tarımsal alanda kapalı sistem modern sulamaya geçilecek.Tarımsal sulama kooperatiflerimize sulama borusu ve sondaj desteği de veriyoruz. Bu yıl da sulama borusu alımı için 10 milyon lira bütçe ayırdık. Bu katkılarımız artarak devam edecek. Ayrıca 5 kooperatifimize 6 adet sondaj açıyoruz. Sahada etüd çalışmaları yapılan diğer sondaj ve depo işlerimizi de eklediğimizde bu projemize toplamda 6 milyon TL gibi bir kaynak ayırdık” dedi.
Üreticiye Yönelik Projeler Hakkında Bilgi Verdi
Üreticiye yönelik projeler hakkında detaylı bilgi veren Başkan Ergün,” Meyve yetiştiriciliğinde ülkemizde önemli bir konumda bulunan Manisa’mızda, bugüne kadar 500 bin adet meyve fidanı dağıttık. Bu sene 150 bin adet fidan dağıtımını da programımıza aldık. Bitti mi bitmedi! Çiftçilerimizin bireysel olarak satın almaları durumunda zorlanacakları çiftlik gübresi dağıtma römorku, koyun yıkama, tohum temizleme, sensörlü ilaçlama, havalı mibzer ve üzüm sıkma gibi birçok makinenin alımını yaptık ve çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Şimdi de tohum temizleme, ilaçlama, çiftlik ve kimyevi gübre dağıtma, üzüm sıkma, ceviz ve kestane soyma ile koyun yıkama makinesi ve goble gibi 61 adet makinenin alımını yaptık. Hayırlısıyla Ağustos ayının başında teslim etmeye başlayacağız. Bu çalışmalarımıza ek olarak tarımda yeni teknolojileri de destekliyoruz. Sarıgöl ilçemize bildiğiniz gibi ilçe belediyemizle birlikte 10 adet dolu savar kurmuştuk. Allah’a şükür Sarıgöllü çiftçilerimiz, son yaşadığımız iklim olaylarından hiçbir zarar görmedi. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliğinde dijital kameralı feromon tuzak cihazlarımızın alım ihalesine de çıktık. Yüzde 75’ini Zafer Kalkınma Ajansından hibe alacağımız bu projemiz kapsamında il geneline 24 adet dijital kamera yerleştireceğiz. Bu tuzaklar, 49 adet Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı istasyonumuzla entegre bir şekilde çalışacak. Bu sayede meyve ve sebzelerdeki zararlıların erken tespiti yapılacak. Böylece, üreticilerimiz etkin ilacı doğru zamanda kullanarak ürünlerini koruma imkanına sahip olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ”dedi.
16 bin adet sepet üreticilere dağıtıldı
Tüm üreticilerin ürünlerinde bolluk, kazançlarına bereket temennisinde bulunan Başkan Ergün, ”Bizim ilkemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözüdür. Anlayışımız, ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışıdır. Bu ilke ve anlayışla çiftçimizin yanında olmaya ve üretimi desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Alın teri altından daha değerli olan çiftçimize can suyu olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Rabbim, tüm üreticilerimizin ürünlerine bolluk, kazançlarına bereket versin. Bu duygularla törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyor, projelerimizin hayata geçmesinde değerli katkıları bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemizin Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve tüm çalışanlarımıza şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum ”dedi.  Konuşmaların ardından Başkan Ergün, üzüm üreticilerine toplam 16 bin adet sepetin teslimini gerçekleştirdi. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Büyükkılıç, glütensiz kafe’yi ziyaret ettiÖnceki Haber

Başkan Büyükkılıç, glütensiz kafe’yi ziy...

İç sularımızı balıklandırmaya devam ediyoruzSonraki Haber

İç sularımızı balıklandırmaya devam ediy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar