Şekerbank

Erdoğan: “Bu Yıl Üreticilerimize Yapacağımız Tarımsal Destek Ödemesi Tutarı İse 24 Milyar Liradır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: “Bu Yıl Üreticilerimize Yapacağımız Tarımsal Destek Ödemesi Tutarı İse 24 Milyar Liradır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çiftçilerimize bu dönemde 9,3 milyar lira hayvancılık destekleme ödemesi. 12,6 milyar lira bitkisel üretim destekleme ödemesi yaptık” dedi.
Tofidass

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Salgının ilk gününden itibaren milletimizin gıda güvenliği ve tedarikinde en ufak bir aksaklığın oluşmasına müsaade etmedik. Destekleme ödemelerini öne çıkararak çiftçilerimize finansman desteği sağladık. Çiftçilerimize bu dönemde 9,3 milyar lira hayvancılık destekleme ödemesi. 12,6 milyar lira bitkisel üretim destekleme ödemesi yaptık. Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı ise 24 milyar liradır. Kredi borçlarını altı ay erteleyerek ORKÖY kredilerini yeniden yapılandırarak besici ve yetiştiricilere 90 gün vadeli arpa satışı yaparak salgın döneminde üreticilerimizi rahatlattık. Su ürünleri yetiştiriciliği, mesire yerleri, millî park ve tabiat parkları kira ödemelerini faizsiz olarak yine erteledik.

Yüzde 75’i hibe olmak üzere toplam 6 bin 100 ton tohumu tarlasını ekmek için bekleyen çiftçimize ulaştırdık. Tarım arazileri ve 2B satışlarından kaynaklanan 46 bin 500 hak sahibinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait ödemelerini faiz uygulamadan ve başvuru şartı aramaksızın üç ay süreyle öteledik. Hazine’ye ait tarım arazilerini kullanan 18 bin çiftçimizin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı ödemelerini de yine üç ay süreyle ve faizsiz tehir ettik” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıbal: Çiftçi Gözden ÇıkarılmışÖnceki Haber

Sarıbal: Çiftçi Gözden Çıkarılmış

Tarım Bakanlığı’ndaki geçici işçilerin kadro umudu suya düştüSonraki Haber

Tarım Bakanlığı’ndaki geçici işçilerin k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar