Şekerbank

Erdem: “Sosyal demokrat belediyeler tarım alanında öne çıkıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdem: “Sosyal demokrat belediyeler tarım alanında öne çıkıyor”
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti. İkili, Nilüfer ve Çanakkale belediyelerinin tarım alanında gerçekleştirebileceği iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
Tofidass

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Nilüfer Belediyesi’nin tarım alanındaki faaliyetleri ve “Nilüfer Bostan” markası; üretim ve satış modelini yerinde incelemek üzere Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. İlgili birimlerdeki incelemelerin ardından Başkan Turgay Erdem ile Nilüfer Belediyesi Halk Evi Hizmet Binası’nda bir araya gelen Ünüvar, Nilüfer Belediyesi’nin halka ulaşılabilir ve sağlıklı gıda üretmek üzere gerçekleştirdiği hizmetleri yakından takip ettiğini belirtti. Çanakkale Belediyesi’nin de özellikle kadın dernekleri ve kooperatifler üzerinden benzer faaliyetler yürüttüğünü anlatan Ünüvar, iki yerleşimin de sahip olduğu bereketli topraklar sayesinde, tarım potansiyelini halkın makul fiyatlarla sağlıklı gıdaya ulaşmaları noktasında iş birliği sağlayabileceğinin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise “Nilüfer’de özellikle ilaç kullanılmadan, ata tohumlarından üretilen sağlıklı ürünleri direkt olarak üreticiler ve kooperatifler eliyle Nilüfer Bostan markası altında Nilüferliler ve Bursalılarla buluşturmak üzere yola çıktık. Sosyal demokrat belediyeler son yıllarda özellikle tarım politikaları ve örnek uygulamalarıyla öne çıktı.  Bu alanda elimizi taşın altına koymuş durumdayız. Belediyelerimizin yakın bir süreçte tarım alanında örgütlenme, üretim ve dağıtım ağlarının geliştirilmesi ve eşgüdüm sağlaması gibi konuları değerlendirmek ve yeni modeller geliştirmesine zemin sağlamak üzere düzenlenecek çalıştayda bir araya gelmesini planlıyoruz. Bu konuda başkan arkadaşlarımızla bu çalıştayın planlaması hakkında çalışıyoruz. Sonuçta hepimizin amacı ortak. Gerçekleştirilecek iş birlikleri, bu alandaki gücümüzü de arttıracaktır” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaş meyve sebze sektörü pestisit kalıntısız gıdalar üretiyorÖnceki Haber

Yaş meyve sebze sektörü pestisit kalıntı...

Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile sebze üretimi azaldıSonraki Haber

Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar