Şekerbank

Entegre Arazi Kullanım Planlaması projesi tamamlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Entegre Arazi Kullanım Planlaması projesi tamamlanıyor
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğü teknik iş birliği projesi “İklim Esnekliği ile Ekosistem Yönetimini Geliştirerek Gıda Güvenliğine Yönelik Entegre Arazi Kullanım Planlaması (ILUP)” kapsamında paydaşların katılımı ile İstişare Çalıştayı gerçekleştirildi.

Toplantı, FAO’yu temsilen Arazi ve Su Yöneticisi Sara Marjani Zadeh’in konuşması ile başladı. Zadeh konuşmasında bu projenin tamamlanmak üzere olduğunun altını çizerek bu iş birliğinin daha büyük adımlar için bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmaları Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı İbrahim Müftüoğlu’nun konuşması ile devam etti. Sayın Müftüoğlu konuşmasında şunları ifade etti. “Son dönemde hızlı nüfus artışı, ekolojik ve endüstriyel gelişmeler, fabrikalar ile yolların zorunlu yapılması gerekliliği ile bu faaliyetler için ihtiyaç duyulması gereken arazilerin çoğunun amacı olan bitkisel üretim dışında kullanıma neden olmuştur. Toprak kaynaklarımızın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması en üst düzeyde üretimde kullanılması çok iyi hazırlanmış arazi kullanım planlamaları ile mümkündür. Bu proje kapsamında yapılacak olan arazi kullanım planlamaları ile tarım için uygun olmayan verimsiz araziler belirlenecek gerekli alt yapı düzenlemeleri getirilerek tarım dışı kullanımlar için uygun alternatifler oluşturulması sağlanacaktır.”

Bu proje ile ülke çapında yürütülen planlama çalışmaları kapsamında yeni bir başlangıcın gerçekleştirilmesi için kapasite geliştirme yöntem ve metodoloji belirlenmesi FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hedeflenmektedir. Ayaş bölgesindeki pilot uygulamalar ile ülke bütünlüğünde ihtiyaç duyulan arazi kullanım planlarının hazırlanması da yol haritası belirlenmesi için faydalı olacaktır.

Çalıştay süresince FAO Arazi Politikaları uzmanı Hakkı Emrah Erdoğan projede elde dilen sonuçlar ve çıktıları, FAO Mekânsal Veri Analiz Uzmanı Ingrid Teich arazi bozulumu, toprak haritalama ve arazi sınıflandırması raporunun sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Gıda Denetim Seferberliği” Kapsamında 65 İşletmeye Ceza KesildiÖnceki Haber

“Gıda Denetim Seferberliği” Kapsamında 6...

Tarladan halkın sofrasına!Sonraki Haber

Tarladan halkın sofrasına!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar