Şekerbank

Dünya Yumurta Günü kutlu olsun!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Yumurta Günü kutlu olsun!
Türkiye, 17 milyarı aşan üretimiyle dünya yumurta üretiminde 10'uncu sırada. Türkiye'de kişi başına yumurta tüketiminin yılda 190'dan 250'ye çıkarılması Hedefleniyor.
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, yumurtanın kolesterol seviyesini yükselttiğine dair spekülasyonların iç tüketimi olumsuz etkilediğini belirterek, "Ülkemizde kişi başına yumurta tüketiminin 190'dan en az 250'ye çıkması gerekiyor" dedi. 

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin (YUM-BİR), " Dünya Yumurta Günü" dolayısıyla düzenlediği "Hayatın Kaynağı Yumurta ve Yumurta Keşifleri" resim ve öykü yarışması ödül töreni ile sergi açılışı Hilton Otel'de gerçekleştirildi. 

Mirmahmutoğulları, törende yaptığı konuşmada, gıda güvenliğinin dünyanın en önemli stratejilerinden olduğunu anlatırken 1 milyar insanın aç olduğu dünyada, 1,2 milyar insanın yetersiz beslendiğini, 1,5 milyar insanın ise aşırı beslenmeden dolayı sıkıntı çektiğini kaydetti. 

Mirmahmutoğulları, yumurtanın kolesterol seviyesini yükselttiğine dair spekülasyonların iç tüketimi olumsuz etkilediğine de değinerek, "Ülkemizde kişi başına yumurta tüketiminin 190'dan en az 250'ye çıkması gerekiyor" dedi. 


EN UCUZ PROTEİN KAYNAĞI 

- YUM-BİR Başkanı Hasan Konya da Türkiye 'nin 17 milyarı aşan üretimi ile dünya yumurta üretiminde 10'uncu sırada yer aldığını belirtti. Konya, 407 milyon dolarla da Türkiye'nin yumurta ihracatında 2'nci ırada bulunduğunu söyledi. 
— Dünyada 4 milyar dolarlık yumurta ihracatı gerçekleştirildiğine işaret eden Konya, Türkiye'nin ihracatının 2006–2013 yılları arasında 23 kat arttığını dile getirdi. 

— Konya, dengeli beslenme için protein ihtiyacının yetişkinlerde en az yüzde 25'inin, gençlerde ise yüzde 50'sinin hayvansal gıdalardan karşılanması gerektiğini ancak Türkiye'de kişi başına yumurta tüketiminin gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu söyledi. 

— Yumurtanın protein açısından biyolojik yararlılığı en yüksek besin kaynağı olduğunu vurgulayan Konya, "Yumurtanın kalorisi düşüktür, en ucuz protein kaynağıdır, sindirilebilirliği kolaydır. Kalsiyum yapımı için gerekli Vitamin D, yumurta sarısında depolanır" diye konuştu. 
Açılış konuşmalarının ardından "Hayatın Kaynağı Yumurta ve Yumurta Keşifleri" resim ve öykü yarışmasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otlu dondurma üretildiÖnceki Haber

Otlu dondurma üretildi

Çiftçinin imdadına sigorta yetiştiSonraki Haber

Çiftçinin imdadına sigorta yetişti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar