Şekerbank

Dünya Gıda Gününde İlköğretim Öğrencileri Organik Pazarda...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Gıda Gününde İlköğretim Öğrencileri Organik Pazarda...
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2015 yılı 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün ana teması "Kırsal Refahın Artırılması" olarak belirlenmiştir
Tofidass

Bu kapsamda Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Dünya Gıda Günü' etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İl Müdür Vekili Erkan ALKAN, Talas Kaymakamı Zekeriya GÜNEY, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa AYDOĞAN, Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ergün TÜRKARSLAN, Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile Bilge Kaan Ortaokulu Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarını yapan İl Müdür Vekili Erkan ALKAN; insanın parasız, otomobilsiz, bilgisayarsız, telefonsuz yaşayabileceğini fakat gıdasız hayatını idame ettiremeyeceğini söyledi. Sağlıklı gelecek nesiller için sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna vurgu yapan ALKAN; " Gıda Günü" dolayısıyla 2014 yılında öğrencilerimizi kırsala götürerek ürünlerin yetiştirilme sürecini bizzat görmelerini sağladık. Bu sene de öğrencilerimizi, Çarşamba ve Pazar günleri hizmet veren organik pazarımıza getirerek yerinde görmelerini istedik." şeklinde konuştu.

ALKAN; Gençlerin güvenli gıda konusunda yeterli bilgiye sahip olması için İl Müdürlüğü olarak okullarda eğitim verdiklerini belirterek; " Ne kadar bilinçli tüketici yetiştirebilirsek o kadar kaliteli bir denetçi yetiştirmiş oluruz. Çünkü en iyi denetçi bilinçli tüketicidir." dedi.

Programda konuşan Kayseri Gıda Mühendisleri İl Temsilcisi Ergül TÜRKARSLAN ise; ülkemizde köylünün çiftçiliği maalesef köylü mantığıyla yapmakta olduğunu belirterek; "Tarım konusunda ilerlememiz için tarımsal bilinçlendirilme, kırsal desteklerin artırılması ve daha etkin bir gıda, tarım ve hayvancılık politikasının uygulanması elzemdir" dedi.

"Kırsal Ferahın Artırılması" ana temasıyla düzenlenen etkinlikte İl Müdürlüğün'den Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Yeşim BEKYÜREK tarafından katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi. Yarışma birincilerine tablet, ikincilerine müzik çalar, üçüncülerine ise flash bellek verildi.

Etkinlik katılımcıların organik pazarı ziyaret ederek burada ürünlerin yetiştirilmesinden pazara gelene kadarki süreç hakkında bilgi almalarıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pancarda yüksek fiyat beklentisiÖnceki Haber

Pancarda yüksek fiyat beklentisi

Himalayalar’ın yerlileriSonraki Haber

Himalayalar’ın yerlileri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar