Şekerbank

Dumlupınar’lı Çiftçilere Makina Ekipman Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dumlupınar’lı Çiftçilere Makina Ekipman Desteği
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa KURT; İl Özel İdaresi kaynakları ile temin edilen 5 adet makine ekipmanın Dumlupınar'da düzenlenen teslim töreninde; "Yerel projelerimizle arazi mülkiyet hakkında dokunmaksızın bir nevi arazi toplulaştırması yapıyoruz" dedi.
Tofidass

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde il özel idaresi destekli 5 adet makine ekipman yapılan törenle üreticilere dağıtıldı.

Dumlupınar kaymakamlık hizmet binası bahçesinde düzenlenen teslim törenine Kaymakamı Abdülkerim Abbasoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Altıntaş, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile çiftçiler katıldı.

Üreticilere makine ve ekipman desteğinin sağlandığı bir programda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dumlupınar Kaymakamı Abdülkerim Abbasoğlu;  “Yapılan bu makine ekipman dağıtımı yaptığımız işlerin en somut örneklerinden biri oldu. Hükümetimizin son dönemlerde yapmış olduğu desteklere baktığımız zaman temelinde kooperatifçilik, birlik ve beraberliği önceliyor. Bu yüzden biz ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu kurtuluş topraklarına en iyi şekilde hizmet etmiş olacağız. İnşallah bu proje öncü olur ve devamı gelir” dedi.

Projeye desteklerinden dolayı İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt da, "İşin teknik kısmını il ve ilçe tarım olarak bizler yürütmüş olsak da 75 bin TL ile bu projede kaynağımız tamamen İl Genel Meclisidir. Yerel projeler kapsamında 2019 yılı için 15 adet proje ürettik. Bu sayı daha fazla ama 15 tanesi somut projelerimizden.  Biz bu çalışma ile gerçekten Türkiye'ye model olacak bir sisteme doğru gidiyoruz. Bu sistem, arazi mülkiyet hakkında dokunmaksızın ürün bazında birlikte üretim projesi" dedi. İl Müdürü Kurt makine ve ekipmanlar Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifine tahsis edilerek üreticilerimize kullandırılacak. Kooperatifçilik, bir araya gelme burada da büyük önem arz ediyor. Çiftçilerimizin kooperatifleşerek bir araya gelmeleri, bir makinadan en yüksek düzeyde faydalanmalarını sağlayacak" dedi.

Biz tarımı oldukça önemsiyoruz. Bunun için meclisimizde ilçelerimize, tarım teşkilatımıza 1 milyon 250 bin lira kaynak ayırdık  diyen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; "Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırlamış olduğu projeyi itirazsız kabul ettik. Bizim amacımız, bu topraklara olan vefa borcumuzu ödemek. Şimdi yeni bir anlayış geliştirdik, ortak kullanım anlayışı. Bunu burada kaymakamımızın, kooperatif başkanımızın öncülüğünde en iyi şekilde uygulayacağımıza inanıyoruz. Bu makinalar iş olması halinde 12 ay çalışabilecek makinalar. İşte bunun dönüşümünü, paylaşımını, planlamasını kooperatif başkanımız, muhtarımız yapacak. Böylelikle bu makinalar bütün köylerimize hizmet edecek" dedi.

Dumlupınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Altıntaş ve Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Doğan'ın birer konuşma yaptığı törende çiftçilerin ortak kullanımı için temin edilen dipkazan, frezeli ara çapa makinası, pnömatik ekim makinası, silaj makinası ile goble diskaro  makine ve ekipmanları üreticilere teslim yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TAB Başkanı Ziya Şahin; “Bal üreticisi korunmalı”Önceki Haber

TAB Başkanı Ziya Şahin; “Bal üreticisi k...

Çorlu’da Hobi Bahçeleri Projesi İçin Tarım Komisyonu İncelemelerde BulunduSonraki Haber

Çorlu’da Hobi Bahçeleri Projesi İçin Tar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar