Şekerbank

DOW MEMBRANLARI 10 YILDA 15 TRİLYON METREKÜP SU İŞLEYECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOW MEMBRANLARI 10 YILDA 15 TRİLYON METREKÜP SU İŞLEYECEK
1993 yılından bu yana dünya, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla ülkelerin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasına teşvik olması amacıyla 22 Mart’ı, Dünya Su Günü olarak kutluyor
Tofidass

1993 yılından bu yana dünya, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla ülkelerin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasına teşvik olması amacıyla 22 Mart’ı, Dünya Su Günü olarakkutluyor.

 Dünya Su Günü bu yıl, Dow Su ve Proses Çözümleri’ni sürdürülebilir teknolojiler geliştirme konusunda yönlendiren en önemli küresel sorunlardan biri olan ‘’Su ve Sürdürülebilir kalkınma’’ konusuna odaklanacak. Su-Gıda-Enerji üçlüsü olarak bilinen su, gıda ve enerji arasındaki yapısal ilişki, kaynak açısından verimli su arıtma yöntemleri geliştirme ihtiyacını vurgular. Bu ihtiyaç özellikle, Orta Doğu'daki pek çok ülke dahil, kuraklığın ön planda olduğu bölgelerde belirgindir. Ayrıca, 2030'a kadar dünya nüfusunun 7 milyardan 8,3 milyar insana ulaşması beklendiğinden uzmanlar, dünya genelinde %30 daha fazla su, %40 daha fazla enerji ve %50 daha fazla gıda ihtiyacı doğacağını öngörmektedir.

 Dow Su ve Proses Çözümleri bu hayati ilişkinin yönetilmesindeki önemin farkındadır ve kendini daha düşük maliyetlerde daha sürdürülebilir üretim süreçleri sağlamak için yeni teknolojiler geliştirmeye adamıştır. Dow Su & Proses Çözümleri Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Satış Direktörü Zakia Bahjou konuyla ilgili “Yakında Suudi Arabistan'da tamamlanacak olan ve Dow standartları ile müşterlerimize sunacağımız Ters Ozmos (Reverse Osmosis) üretim tesisimiz ile modern deniz suyu arıtma ve suyu tekrar kullanma teknolojilerinde kapasitemizi artırak, su ihtiyacı olan bölgelerde Dow vaadini gerçekleştirecektir.

 1940’lardan beri “Yaşanabilir ve Sürdürülebilir” bir dünya için temiz su ihtiyacının gerekliliğine inanan Dow, inovasyona dayalı su ve proses çözümleriyle insanlığın geleceğine katkıda bulunuyor. Dow Su ve Proses Çözümleri, suyu daha güvenli ve erişilebilir kılmak için gelişmekte olan ülkelerden en gelişmiş, endüstrileşmiş uluslara kadar dünyanın her köşesinde “berrak” bir etki yaratıyor. Dünyanın en önemli sorunlarının çözümü için kimya ve yeniliği birleştiren Dow, su ayrıştırma teknolojilerinde bir mucit olmuş ve su işleme için dünyanın ilk spiral sarımlı membran teknolojisi dahil endüstrideki bir dizi ilke imza atmıştır.

 Son yıllarda su çözümlerine ilişkin porföyünü daha da genişleten Dow,Ters Ozmos (RO) ve İyon Değiştirici Reçine (IER) teknolojilerinde dünya çapında bir lider haline gelmiştir.

Dow Su ve Proses Çözümleri endüstriyel ve şehir suyu, kimyasal süreçler, eczacılık, beslenme, enerji, ev tipi içme ve atık su ile tekrar kullanım da dahil olmak üzere bir dizi büyük çaplı uygulama için Ultra Filtrasyon (UF), Ters Ozmos (RO) Membranlar, Reçine Teknolojileri ve Elektro-deiyonizasyon (EDI) ürünleri portföyü sunan tek üreticidir. Dow, aynı zamanda kalite ve güvenirlik bakımlarından da endüstri standartlarını belirlemeyi sürdürmektedir.

Dow Su ve Proses Çözümleri suyun giderek daha çok değer kazandığı dünyada dakikada 56 milyon litreden daha fazla su işlemektedir. FILMTEC™ ECO elementlerinin önümüzdeki 10 yılda, 6 milyon olimpik yüzme havuzuna eşdeğer 15 trilyon metreküp su üretmesi bekleniyor. Dünyanın en zorlu sorununa çığır açan bir çözüm olan FILMTEC™ ECO Ters Osmoz Elementleri üreticilerin daha az su ve enerji kullanımına önemli katkı sağlıyor.

“Dünya Su Günü” dolayısıyla temiz ve kullanılabilir suyun dünyanın gelecekteki en önemli ihtiyaçlarından biri olacağının altını çizen Dow Su ve Proses Çözümleri Türkiye Satış Müdürü Sanem Sünbül,  “Mucidi olduğumuz membranlar ve diğer su ayrıştırma çözümleri ile, başta atık su olmak üzere su kaynaklarını insanlık için kullanılabilir hale getiriyoruz. Ev ve işyerlerinde kullandığımız sudan, endüstride ihtiyaç duyduğumuz suya kadar bir çok alanda müşterilerimize ve dolayısıyla tüketiciye temiz su ve proses çözümleri sunuyoruz.” dedi.

 

DOW’IN SU VE PROSES ÇÖZÜMLERİ

Dow Su ve Proses Çözümleri hem müşterileri hem de toplumun tamamının yararlanabilmesi amacıyla çözümler üretmek içininovasyona istekli bilim insanları ve mühendisleri bünyesinde barındırıyor. Her yıl milyarlarca dolar ayrılan AR-GE çalışmalarıyla ortaya konan çözümler bugün bir çok ülkede suyu ayrıştırıp içilebilir ve kullanılabilir hale getiriyor.

 Kataliz ve Kimyasal İşleme:Dow’ınsu çözümleri arasında yer alan yenilikçi polimerik katalizörler, kimyasal işlemeyi daha enerji verimli hale getirmeye yardımcı oluyor.

 Endüstriyel Su: Ayrıştırma teknolojileri; elektronik, yarı iletken ve başka endüstrilerde üretim süreçleri için vazgeçilmez önemde olan ultra saf su üretiyor.

 Yiyecek ve İçecek: Raf ömrünü uzatmaktan sodyum içeriğini azaltmaya kadar Dow Su ve Proses Çözümleri, daha güvenli, daha besleyici ve daha iyi tat veren gıda ürünlerinin üretilmesini kolaylaştırıyor.

 Farmasötik: Dow yenilikleri, Kolesterol düşürücü haplardan nikotin sakızlarına ve ilaç biyoişlemine kadar şirketlerin tüm dünyada sağlık bakımını geliştirmelerine yardım eden iyon değiştirici reçine çözümleri sunuyor.

 Enerji Üretimi: Ters Ozmos ve İyon Değiştirici Reçineler, dünyanın lider enerji şirketlerine enerji üretimi maliyetlerini ve çevresel ayak izini düşürmeye destek oluyor.

 Belediye Suyu ve Tuz Giderme: Dow Su ve Proses Çözümleri’nin Ters Ozmos ve Ultra Filtrasyon teknolojileri, tüm dünyada tuz giderme ve diğer su işleme proseslerinin verimliliğini yükselterek, toplumların daha büyük miktarlarda daha hesaplı kullanılabilir su elde etmelerini sağlıyor.

 Madencilik ve Hidrometalürji: İyon Değiştirici Reçineler, membranlar ve proses teknolojileri, madencilik ve metalürji alanında suyun yeniden kullanılmasını kolaylaştırarak şirketlerin doğal kaynakları korumalarını sağlıyor.

 Konutlar ve Ticari Binalar: Ters Ozmos ve İyon Değiştirici Reçineler, ev, restoran, otel, araba yıkama tesisi, çamaşırhane ve diğer ticari uygulamalarda şehir suyunu saflaştırmaya yönelik hesaplı ve çok yönlü çözümlere olan talebi karşılamaya yardım ediyor.

 Atık Su ve Yeniden Kullanım: Dow Su ve Proses Çözümleri ayrıştırma teknolojileri, global su kıtlığına yanıt vermeye yardım ederek toplumların ve endüstrilerin,geri dönüştürme prosesleriyle atık suyu değerli bir kaynak haline getirmelerini sağlıyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kirli içme suyu yılda 500 bin can alıyorÖnceki Haber

Kirli içme suyu yılda 500 bin can alıyor

Bakan Eker, ASO Meclis toplantısına katıldıSonraki Haber

Bakan Eker, ASO Meclis toplantısına katı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar