Şekerbank

Doğa Dostu Projeler Hibe Sözleşmelerini İmzaladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa Dostu Projeler Hibe Sözleşmelerini İmzaladı

KKYD 14. Etap kapsamında Bolu ilimizde hibe almaya hak kazanan 20 GES (Güneş Enerjisi Sistemleri) yatırımcısı ile hibe sözleşmeleri imzalandı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“Geçtiğimiz günlerde küçük aile işletmelerimizle %50 hibeli yaklaşık 1,37 Milyon TL tutarlı; Balya makinası, Silaj Makinası ve Yem karma ve dağıtma makinaları olmak üzere (35 makine) 30 proje hibe sözleşmelerini imzalamış ve üreticilerimiz makine ekipmanlarını teslim alarak projelerini tamamlamışlardı.

Ekonomik yatırımlarda ise Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde 20 proje sahibimiz ile yaklaşık 11 Milyon TL’lik hibe sözleşmesi imzalanmıştır.

İlimizde hibe almaya hak kazanan 20 adet Ekonomik yatırım projemizin; 17 Göynük, 2 Gerede 1 Merkez ilçe olmak üzere tamamını yenilenebilir güneş enerjisi sistemleri (GES) oluşturmaktadır. Bakanlığımız İlimiz genelinde toplam 24.949.919 TL hibeye esas proje tutarı için %50 hibe olarak; 11.031.102 TL ekonomik yatırımlar ve 1.443.857  Kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri) olmak üzere toplamda 12.474.959 TL destek sağlamıştır.  

Güneş ışığı, rüzgar vb. yenilenebilir kaynaklar tükenmeyecek ve doğal olarak yenilenecektir. Dolayısıyla geleneksel kaynakların (yenilenemeyen enerji kaynakları) yerini alabilecek bir yakıt/enerji seçeneğidir, bu sebeple geleceğin kaynakları olacaklardır.

Yatırımcılarımızın bu tarz çevre dostu temiz, çevre dostu projelere yönelmeleri tabiatın kalbi konumundaki ilimizde memnuniyet vericidir. Bunun yanında ülkemizde beyaz et üretimin 1/3'ünü karşılayan sektörümüz içinde önemli bir maliyet düşüşü sağlayacaktır.

Hibe Sözleşmelerini imzaladığımız projelerin değerli üreticilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Sayın Valimiz Ahmet Ümit,  Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü başta olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Üreten Bolu'muzun Üreten çiftçilerine hayırlı olsun " dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antbirlik’in başarılı yönetimi yeni hedeflere kitlendiÖnceki Haber

Antbirlik’in başarılı yönetimi yeni hede...

Eskişehir 2. Tarım Fuarı Son Teknolojileri Çiftçilerle BuluşturacakSonraki Haber

Eskişehir 2. Tarım Fuarı Son Teknolojile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar