Çin: Pekin’de tarım teknolojisi inovasyon sistemi kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin: Pekin’de tarım teknolojisi inovasyon sistemi kurulacak
Çin Ulusal Tarımsal Teknoloji Yayım Merkezi’nin aktardığına göre, Pekin yönetimi 2030 yılına kadar tarımsal teknolojilerde yüksek verimli bir inovasyon sistemi kurmayı hedefliyor.

Çin’de Pekin Belediyesi ve ilgili kamu kurumları, tarımsal teknolojiler alanında kapsamlı bir inovasyon sistemi kurulmasına yönelik yeni bir yol haritası açıkladı. Çin Ulusal Tarımsal Teknoloji Yayım Merkezi’nin aktardığı bilgilere göre, hedef 2030 yılına kadar Pekin’de etkin biçimde işleyen bir tarımsal teknoloji inovasyon sistemini hayata geçirmek.

Pekin Belediye Tarım ve Kırsal İşler Bürosu, Belediye Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Pekin Tarım ve Ormancılık Bilimleri Akademisi ile diğer ilgili kurumların ortaklaşa yayımladığı görüş belgesinde, Pekin’in ulusal liderliğe ve küresel etkiye sahip bir tarımsal teknoloji inovasyon merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

Odak alanları: ıslah, yapay zekâ ve biyoprodüksiyon

Belgede, biyolojik ıslah, tarımsal yapay zekâ ve tarımsal biyoprodüksiyon öncelikli alanlar olarak tanımlandı. Çeşit geliştirme, akıllı tarım uygulamaları ve yeşil, düşük karbonlu kalkınma başlıklarında teknolojik çalışmaların sistemli biçimde yürütüleceği bildirildi.

Ayrıca tarımsal bilim ve teknoloji projelerinin yapısının optimize edilmesi, kaynak entegrasyonunun güçlendirilmesi ve büyük stratejik hedeflere odaklanılması planlanıyor. Bu hedefler arasında üretimde istikrarın sağlanması, verimin artırılması ve Pekin’in “tohum başkenti” olarak konumlandırılması yer alıyor.

İşletmeler ve insan kaynağı ön planda

Belgede, “işletmelerin ihtiyaç belirlediği, hükümetin konu başlıklarını tanımladığı ve araştırma kurumlarının uyguladığı” mekanizmanın güçlendirileceği ifade edildi. İşletmelerin bilim ve teknoloji projelerine erişiminin artırılması, büyük projelerde liderlik üstlenmeleri ve özel finansman destekleriyle buluşturulmaları öngörülüyor.

İnsan kaynağının inovasyonun temel unsuru olduğu vurgulanarak, yeni nesil disiplinler arası uzmanların yetiştirilmesi, ülke genelinde öncü tarımsal teknoloji ekiplerinin oluşturulması ve modern mesleki tarım eğitiminin geliştirilmesi hedefleniyor.

Dijital platformlar ve demonstrasyon alanları

Tarımsal teknolojilerin sahaya aktarımını hızlandırmak amacıyla dijital akıllı tarım platformlarının entegre edileceği, 7 gün 24 saat akıllı danışmanlık hizmetleri sunulacağı belirtildi. Tarımsal bilim parkları ve bilim avluları temelinde, ileri ve uygulanabilir teknolojilerin tanıtılacağı kapsamlı demonstrasyon alanlarının kurulması da planlar arasında yer aldı.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Penn State: Kültür balkabağında koku ve arı tepkisi değiştiÖnceki Haber

Penn State: Kültür balkabağında koku ve...

SCMP: Kanada’nın Çin’e kanola sevkiyatı yeniden risk altındaSonraki Haber

SCMP: Kanada’nın Çin’e kanola sevkiyatı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar