Şekerbank

Çiftçiye yüzde 75 hibeyle sertifikalı tohum dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye yüzde 75 hibeyle sertifikalı tohum dağıtıldı
Tofidass

Van Valisi Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen yüzde 75 hibeli sertifikalı tohum dağıtım törenine katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifi önünde yapılan törende konuşan Vali Ozan Balcı, çiftçiye ve üreticiye çok kıymet verdiklerini söyledi.

BURASI TARIM VE HAYVANCILIK MEMLEKETİ

Böyle güzel anlamlı bir günde çiftçilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Ozan Balcı, “Burada toplanmamızın asıl amacı çitçiye, toprağa verdiğimiz kıymettir. Bu iş için büyükşehir olarak 50 milyon TL ayırdık.  Yüzde 75 hibeli. Bundan 2555 çiftçimiz faydalanacak. İlkbaharda da korunga, yonca fiğ tohumu vereceğiz. Bunun sebebi şu. Burası tarım memleketi, hayvancılık memleketi. Çiftçilerin yanında olmamız lazım. Bir de devletimiz, milletimizin ürettiği değeri çiftçilerle üreticilerle paylaşıyor. Ben de çiftçilere dost bir idareci olarak dost bir vali olarak tarlayla, bağla, bahçeyle, hayvancılıkla uğraşan insanların yanında yer almaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yani derdiniz derdimdir.” İfadelerini kullandı.

ÇİTFÇİYİ ZENGİNLEŞTİRMELİYİZ

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçinin sorunlarını bildiklerini vurgulayan Vali Ozan Balcı, şöyle konuştu:

“Çiftçiyi zenginleştirmemiz lazım. Temel problemleri biliyoruz. Bir yerden başlayalım dedik. Sertifikalı buğdaydan başladık. Şimdi ne yapacağız? İkinci önemli konu ‘köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ diye bizim bir koyun projemiz var. 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli, sıfır faizli koyun veriyoruz. Amacımız 10 bin aileye 100’er koyun vereceğiz. Böylece 1 milyon koyun dağıtmış olacağız. 5-6 yıl sonra Van'ın meralarında kafadan 6 milyon koyun demek. Koyun vermekle yetinmiyoruz. Aynı zamanda mera ıslahı projesi var. Ondan sonra veterinerlik hizmetlerini vermiş olacağız. Erkek kuzu kesimini garanti altına alacağız. Dişi kuzu kesimini engelleyeceğiz. Çiftçimiz zenginleşecek ve hayatı kolaylaşacak.” Dedi.

TARIMSAL SULAMA ÇOK ÖNEMLİ

Çiftçiler için tarımsal sulamanın önemini bildiklerini vurgulayan Vali Ozan Balcı, “Sulanabilir alanları belirleyip yapacağımız  göletlerle sulamamız lazım. Bu işi bizzat takip ediyorum. Bu göletleri yapacağız. Sulu tarıma geçilirse çiftçimiz yılda 3-4 kez korunga, yonca, fiğ alabilir. Buğdayını sulayabilir, verimi artırabilir. Çiftçiye, üreticiye, üretime dost bir vali olarak kısacası bütün sıkıntılarınızda, dertlerinizde yanınızdayım. Devletin gerçek sahibi milletin bütün imkan, kabiliyet, potansiyelini çiftçilerimizin emrine vermekten, onların faydasına kullanmaktan büyük mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Allah kaza bela vermesin. Bereketli kılsın.” Dedi.

Konuşmanın ardından Vali Ozan Balcı, Tarım Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile birlikte tohumları inceledikten sonra çiftçilere dağıttı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şevketi Bostan tohumları toprakla buluştuÖnceki Haber

Şevketi Bostan tohumları toprakla buluşt...

Bakan Kirişci, Adana'da pamuk hasat ettiSonraki Haber

Bakan Kirişci, Adana'da pamuk hasat etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar