Şekerbank

Çiftçiye 2.5 milyarlık Tarsim ödemesi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye 2.5 milyarlık Tarsim ödemesi yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik...
Tofidass

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, 10 yıl içinde 87 milyar TL’nin üzerindeki tarımsal varlık (ürün) sigortalandığını söyledi. 10 yılda yaklaşık 2,5 milyar TL’lik devlet prim desteği sağlandığını belirten Bakan Çelik, 2,5 milyar TL’lik de tazminat ödemesi yapıldığını kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, İstanbul'da "Uluslararası Tarım Sigortaları Sempozyumu"na katıldı. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşiv Daire Başkanlığı Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’in yanı sıra; Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ve 20’ye yakın ülkeden yaklaşık 500 konuk katıldı. 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, bireylerin yarınlara güvenle bakması için sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası ne kadar gerekli ve önemli ise, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve çiftçilerin refah düzeyinin artırılması için TARSİM’in de o kadar hayati olduğunu söyledi. Aradan geçen 10 yıl içinde 81 il, 971 ilçe, 1.750 bucak ve 33 bin 596 köyün devlet destekli tarım sigortasıyla tanıştığını aktaran Bakan Çelik, "10 yıl içinde 87 milyar TL’nin üzerindeki tarımsal varlık (ürün) sigortalandı. 10 yılda yaklaşık 2,5 milyar TL’lik devlet prim desteği sağlandı. 2,5 milyar TL’lik de tazminat ödemesi yapıldı" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oturum ve panellerde; “İklim Değişikliği,  Gıda Arzı Güvenliği ve Risk Yönetimi, Tarım Sigortalarında Devlet, Özel Sektör ve Sivil Toplum İşbirliği Deneyimleri, Devlet Destekli Tarım Sigortalarında Reasüransın Rolü ve Reasürör Gözüyle Tarsim Modelinin Başarısı, Tarım Sigortalarında Devletin Rolü ve Tarım Sigortalarında Teknoloji Kullanımı gibi konular ele alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiler Şeker Otu YetiştirecekÖnceki Haber

Kadın Çiftçiler Şeker Otu Yetiştirecek

Türkiye'nin İlk Vermikültür Derneği KurulduSonraki Haber

Türkiye'nin İlk Vermikültür Derneği Kuru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar