Şekerbank

Çiftçinin Yastık Altında Maalesef Borç Senetleri Var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçinin Yastık Altında Maalesef Borç Senetleri Var!
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven’in artan dolar kuru karşısında çiftçilerin dövizleri yerine borç senetleri olduğunu açıkladı.

Yüksek Borçlanma Krizin Asıl Sorumlusudur

Keven yaptığı açıklamada; "Ülkemizin geçtiği bu ekonomik buhran döneminde tüm yurttaşlarımızın birlik olması büyük önem taşımaktadır. Özellikle çalışan kesimin, esnaflarımızın, ticaret insanlarının, çiftçilerin zararlarını minimuma indirecek önlemler alınmalıdır. Dolarla yapılan yüksek borçlanmanın nelere mal olabileceği uyarılarına geçmişte kulak asılmamışsa da gelecekte aynı hatalar tekrarlanmadan içimizde ki birliği de sağlayarak bu günleri atlatacağız. Ancak döviz bozdurma çağrıları sonucunda da kayda değer bir yönelim olmadığını görüyoruz. Sade vatandaşın birkaç dolarını bozdurması güzel bir davranış ancak asıl büyük rezervleri ellerinde bulunduranlara karşı bir yaptırımda bulunulmalıdır. Maalesef biliyoruz ki bu dolar rezervleri Yozgat'ta değil. " dedi.

Yozgat’ın Yastık Altında Maalesef Borç Senetleri Var

Çiftçilerin dövizleri olmadığına değinen Keven üreticilerin borç senetlerini nasıl ödeyeceğini düşündüğünü ifade ederek; "Yastık altında ki dolarınızı bozdurun diyorlar ancak Yozgat halkının, esnafının, çiftçisinin yastık altında ne yazık ki sadece Esnaf Kefalet borçları, Ziraat Bankası kredi borçları ve Tarım Kredi borç senetleri bulunmaktadır. Gece gündüz bu borçları nasıl ödeyeceklerinin hesabını yapmaktadırlar Ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tüm ülkeye adilce dağıtılması elzemdir. Dolar üzerinden yapılan anlaşmalar acilen gözden geçirilmelidir. Kaynaklarımız bu süreçte verimsiz mega projelere değil esnafa ve KOBİ’lere bu durumdan çok fazla zarar görmemeleri için ayrılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ÜFE Temmuz ayında %1,71 arttıÖnceki Haber

Tarım ÜFE Temmuz ayında %1,71 arttı

Tarım Ve Orman Bakanlığı’nı Profesyonel Bir Şirket Mantığı İle YöneteceğizSonraki Haber

Tarım Ve Orman Bakanlığı’nı Profesyonel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar