Şekerbank

Çiftçilere Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı
Tofidass

Elazığ Kovancılar İlçesi'nde yem bitkilerinin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere Macar Fiği ve Triticale Tohumu dağıtıldı. Kovancılar İlçe Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki ÖLÇÜCÜ, İl Encümenleri, Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzettin DEMİRAL ve teknik personeller katıldı.

Tohum dağıtım töreninde konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; " Bugün bu çalışmalar içerisinde yer alan merkez dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde hayvancılığımızı geliştirmek için, yapmış olduğumuz projenin neticesinde tohumlukları dağıtmak üzere Kovancılar ilçesinde biraradayız. Elazığ ilimiz, tarım ve hayvancılık alanında potansiyeli yüksek ve bu potansiyeli geliştirmesi gereken bir il. Elazığ genelinde en son yaptığımız çalışma neticesinde yaklaşık 465 bin civarında küçükbaş hayvan ve 142 bin civarında da büyükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Hayvancılığın geliştirilmesi için de temel unsur yem bitkisidir. Eğer hayvancılıkta rantabl bir yetiştiricilik yapmak istiyorsanız verimli bir üretim ve işletme modeli geliştirmek istiyorsanız, özellikle kaba yemin büyük bir kısmını kendiniz üretmek zorundasınız aksi halde sürekli dışa bağımlı olunduğunda bu işletmenin kârlılığından bahsedemezsiniz. Bizde bu yoldan hareketle İl özel İdaresine bir proje sunduk, 2020 yılına kadar her yıl 6 bin dekarda macar fiği ve triticale karışımlarını ekmek üzere yem alanlarının genişletilmesi ve hayvancılık ihtiyacı olan yemin üretilmesi için böyle bir çalışma yürüteceğiz. Projenin birinci yılının toplam yatırım tutarı 405 bin lira, bunun 303 bin lirasını devletimiz İl Özel İdare kaynağı ile üreticimize destek olarak sunuyor, geriye kalan %25'lik kısmını da üreticilerimizden alarak projemizi gerçekleştiriyoruz " dedi.

Konuşmasının sonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU'na, İl Genel Meclisi Başkanına ve İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiler Meyveciliği ÖğreniyorÖnceki Haber

Kadın Çiftçiler Meyveciliği Öğreniyor

Tarımsal İşletmelere 425 TL Katılım Destekleme ÖdemesiSonraki Haber

Tarımsal İşletmelere 425 TL Katılım Dest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar