Şekerbank

Çiftçilere Tarım Sigortası Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Tarım Sigortası Uyarısı
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, çiftçilerimize ürettikleri tarım ürünlerini sigorta yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü SAĞLAM; ”Son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle, bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz; don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel su baskını ve kuraklık gibi meteorolojik olaylardan olumsuz etkilenmektedir. İlimiz içinde önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri de risk altındadır.

Bu nedenle çiftçilerimizin, yukarıda sayılan herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları adına Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, TARSİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı ‘Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet Yardımları’ndan istifade edemeyecektir.

İlimizde Tarım Sigortası poliçe sayısı her geçen sene artarak 2021 yılında 53.708 sayısına ulaşmıştır. 2021 yılı toplam pirim tutarı 51.610.255 TL. olup, bunun 27.894.968. TL.’si Devletin ödediği pirim desteğidir. Ayrıca İlimiz genelinde zarar gören çiftçilerimize de toplam  15.145.896 TL. tazminat ödemesi yapılmıştır.

Değerli üreticilerimiz Tarım Sigortası yaptırmak için son başvuru tarihlerimiz ise ürünler bazında; Fındık için 28 Şubat 2022, Ayçiçeği için 10 Haziran 2022, Mısır için 10 Haziran 2022, Çeltik için 30 Haziran 2022, Şekerpancarı için 31 Mayıs 2022,  Kenevir için 1 Haziran 2022, Tütün için  30 Haziran 2022, Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası içinse  14 Şubat 2022  olarak belirlenmiş olup; çiftçilerimizin son güne kadar beklemeden ürünlerini Sigorta yaptırmalarının lehlerine olacağını hatırlatmak isterim.  

Bu hatırlatmalar ışığında yapılması gereken; bir an önce size en yakın  Tarım ve Orman İl/ ilçe Müdürlüklerimize başvurarak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne  (ÇKS) kayıt yaptırmak veya mevcut kayıtların güncellenmesi ve ardından da yetkili Şirket acanteleri aracılığıyla sigorta işlemlerinin yaptırılmasıdır.

Bol bereketli afetsiz bir üretim sezonu diliyorum.” dedi. ​

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Ve Orman Bakanlığı İle Türkiye Belediyeler Birliği Arasında Ücretsiz Aşı Temini Ve Uygulanması Protokolü İmzalandıÖnceki Haber

Tarım Ve Orman Bakanlığı İle Türkiye Bel...

Bakan Pakdemirli, “Tarım 4.0 ile tarımda verimlilik artacak, pazara uygun üretim yapılacak”Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli, “Tarım 4.0 ile tarımda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar