Şekerbank

Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı
Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Vanlı çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı.
Tofidass

Tüm imkânlarıyla üreten çiftçinin yanında olan Van Büyükşehir Belediyesi, üretime olan desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Dairesi Başkanlı yerleşkesinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtım töreni gerçekleşti.

15 BİN 293 ÇİFTÇİYE 2 YILDA 170 MİLYON TL DEĞERİNDE TOHUM DESTEĞİ

Çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Vali Ozan Balcı, 15 bin 293 çiftçimize 2 yılda 170 Milyon TL değerinde 7 bin 460 ton tohum desteği verildiğini söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ozan Balcı, "Biz çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Üretimi destekliyoruz. 2 yıl içerisinde170 milyon TL’lik tohum aldık. Bunun 50 milyon TL’sini Tarım Bakanlığımız verdi. Diğer 120 milyon TL’yi de belediyemiz kaynaklarından sağladık. Yani devletin kaynaklarını devletin gerçek sahibi millete vermiş olduk. Bu sayede 300 bin dönüm alana sertifikalı tohum ekmiş olacağız. Bu da verimi yüzde 30 artıracaktır. Çiftçileri seven, üretimi seven bir vali olarak çiftçilerin mutlu olmasından büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sertifikalı tohum desteğimiz devam edecek. Burada 19 TIR’ımız hazırda bekliyor toplamda 170 TIR tohum alıyoruz. Bu yeter mi yetmez daha çok destek vermemiz lazım. İnşallah bu sertifikalı tohum desteğimiz devam edecek. Ayrıca korunga ve yonca alımımız da gerçekleşecek.” dedi. 

“ŞİMDİYE KADAR 1425 ÇİFTÇİMİZE 142 BİN KOYUN VERDİK”

Kentte hayata geçirilen koyunculuk projesine de değinen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Bunun dışında koyun projemiz devam ediyor. Sıfır faizli 1️ yıl ödemesiz 5️ yıl vadeli kredi kullandırıyoruz. Şimdiye kadar 11425 çiftçimize 142 bin koyun verdik. Yaptığımız görüşmelerle Ziraat Bankası kredi miktarını 250 bin TL'den 400 bin TL’ye çıkardı. Hedefimiz 10 bin aileye topla 1️ milyon koyun vermek. Van'ın meralarındaki koyun sayısının 5 yılda 7️ milyona çıkarmasını istiyoruz. Meraları ıslah ediyoruz. Hayvanların sulanması için sıvat alıyoruz. Arıcılığa destek veriyoruz. Geçen sene300 bin meyve fidanı dağıttık. Bu sene de 300 bin meyve fidanı dağıtacağız. Meyveciliği çok önemsiyorum. 2️ milyonluk fidanlık kurduk. Fidanlarımızın aşılarını yapıp inşallah dağıtacağız. Geçen sene 5️ tane tarımsal sulama göleti 1️ tane de baraj inşaatımız yatırım programına girdi. Kazı çalışmaları başladı. Bunun dışında 7️ tane gölet ile 2️ tane de tarımsal amaçlı baraj teklifimiz var. Bu gölet ve barajlarımız da çıkarsa Van’ımıza, çiftçimize büyük katkı sağlamış olacağız. Ayrıca köy içme sularına 400 milyon, parke taşı için 200 milyon TL harcadık. Kırsal mahallelerde yollarının yapılması, kilitli parkelerin yapılması, içme sularının temin edilmesi, göletlerinin yapılması, meyve fidanlarının verilmesi, sertifikalı tohumların verilmesi, koyunculuğun geliştirilmesi. Bunlar hepsi çiftçiye destektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından çiftçilerin taleplerini de dinleyen Vali Ozan Balcı, alanda bulunan TIR’ları da inceleyerek, çiftçilerle fotoğraf çektirdi. 

Programa Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, ilgili kurum amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli ve Milli Çeşitler Hayvancılığa da Katkı SağlıyorÖnceki Haber

Yerli ve Milli Çeşitler Hayvancılığa da...

Bakan Yumaklı: Çoruh’un 4 Gerdanlığı Ülke Ekonomisine Bugüne Kadar Toplam Yaklaşık 117 Milyar Tl Katkı SağladıSonraki Haber

Bakan Yumaklı: Çoruh’un 4 Gerdanlığı Ülk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar