Şekerbank

Ceviz Fidanı, Sıvat, Kırkım Makinası ve Jeneratör Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceviz Fidanı, Sıvat, Kırkım Makinası ve Jeneratör Dağıtıldı
Tofidass

Bingöl İl Özel İdaresi katkılarıyla Merkez ve İlçelerinde Sonbahar dikimi yapılmak üzere çiftçilere % 70 hibeli olarak dağıtılmak üzere toplamda 10.000 adet ceviz fidanı üreticilere dağıtılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Düzağaç Kampüsünde Vali Yavuz Selim KÖŞGER, Vali Yardımcısı Cevat GÜN, İl Müdürü Mehmet YILDIRIM, Kamu Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Şube Müdürleri ve çiftçilerin katılımı ile dağıtım proğramına başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM  yaptığı açıklamada; "2016 yılı içerisinde 16.000 adet Ceviz fidanı ve 289 dekar alanda 31 kapama ceviz bahçesi ile İl özel İdare kaynaklı %70 hibeli 300.000 TL proje tutarlı yatırım yapılarak toplamda 5 yılda 500 bin ceviz fidanı dikimi kampanyası kapsamında 2011 yılından bu yana 150.000 adet ceviz fidanı dağıtımı yapılmış olup; Ceviz fidanı dağıtımı devam edecektir.

2016 yılında 810 adet sıvat dağıtılarak son 3 yıl içerisinde dağıtılan sıvat sayısı ise 2330 adettir. Sıvatlar DAP  ve Bakanlığımız destekli % 100 hibeli yaklaşık 710.000 TL proje tutarlı olduğunu söyleyen İl Müdürümüz Mehmet YILDIRIM sıvatlar konusu bizim için önemlidir. Çünkü hayvanların verim artışında suya kolay ulaşımın ve su kalitesinin önemli olduğunu belirterek, Ayrıca Bakanlığımızın 2016 yılı yatırım programı kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üretim ve işgücü verimliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesinde yer alan Küçük Ölçekli Hayvancılık Uygulamaları Projesi çerçevesinde desteklenen ve Bingöl İli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce alımı yapılan 36 adet Kırım Makinesi ve   6 adet Jeneratörün Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği tarafından ilimizde küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilerin kırkım hizmetlerinde kullanılmak üzere vatandaşlarımıza tahsis edilmiştir.

Bingöl İlinde 2016 yılı itibarı ile gerçekleşen projelerin toplam tutarı yaklaşık 145.000.000 TL'dir. Bu hizmetlerin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars kazı sofralara kargoyla ulaşıyorÖnceki Haber

Kars kazı sofralara kargoyla ulaşıyor

Çanakkale’li Koyun-Keçi Yetiştiricileri İspanya’daSonraki Haber

Çanakkale’li Koyun-Keçi Yetiştiricileri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar