Şekerbank

ÇATAK'a Başvuranlara Dekara 135 TL Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇATAK'a Başvuranlara Dekara 135 TL Destek
Tofidass

Osmaniye Merkez İlçede ÇATAK Programı uygulayan üreticilerin İl ÇATAK Uygulama Komisyonu Başkanı da olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ve Komisyon Üyeleri çeşitli kategorilerde uygulama yapılan arazilerde incelemelerde bulundular.

İl Müdürü İbrahim SAĞLAM yaptığı açıklamada; “Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması ( ÇATAK ) Programına 2015 yılında dahil olan İlimiz üçüncü yılını doldurmak üzeredir Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Programı kapsamında 31.03.2016 tarih ve 29670  sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan,  2016/9 numaralı Tebliğ ve 2013/03  sayılı ÇATAK Uygulama Genelgesi gereği  "İl Çatak Uygulama Komisyonu (ÇUK) " ve  "İl ÇATAK Uygulama Birimi (ÇUB) " kurularak 2017 yılı çalışmalarına başlamıştır. Proje kapsamında 13.02.2017 – 22.09.2017 tarihleri arasında müracaatlar alınmış olup, Bu konuda Bakanlığımız ÇATAK projesine dahil olan üreticilerimize 3 kategoride destekleme uygulamaktadır.” Dedi.

ÇATAK HAKKINDA

 1. Kategori: Tek yıllık bitkilerin üretildiği alanlarda minimum toprak işlemeli tarımın yapılması. Toprak sürülmeden ve anız yakılmadan doğrudan anıza ekim yapılması; (30 TL/da)

 2. Kategori: Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi amacıyla; setleme, teraslama, canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, açık drenaj uygulaması, jips uygulaması, kükürt veya kireç uygulaması, malçlama, ahır veya çiftlik gübresi ile gübreleme, yeşil gübreleme, aşırı otlatmanın engellenmesi, çok yıllık buğdaygiller veya yonca hariç çok yıllık baklagiller ile alanı kaplama gibi tedbirlerden her yıl en az iki uygulamanın yapılması veya bu tedbirlerin en az biriyle birlikte arazinin boş bırakılması uygulaması; (60 TL/da)

 3. Kategori:  Çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalardan oluşan ve aşağıda belirtildiği şekilde gruplandırılan uygulamalardan birisinin tatbik edilmesi:

 1) Tarımsal girdilerin çevreye duyarlı bir şekilde kullanımını sağlamak üzere; su tüketimini asgariye indirecek uygun basınçlı sulama sistemleri ile birlikte entegre ürün yönetimi genel prensiplerinde gübre ve bitki koruma ürünlerinin kullanılması.

 2) Organik tarım veya iyi tarım uygulamalarının, bu kategori veya diğer kategorilerde yer alan tedbirlerden en az biri ile birlikte uygulanması.

3) Kapalı drenaj sisteminin, bu kategori veya diğer kategorilerde yer alan tedbirlerden en az biri ile birlikte uygulanması; 135 TL/da

Bu kategorilerde belirtilen,  il/ilçe proje uygulama birimi tarafından uygun görülen ve uygulamalardan en az birini tatbik eden üreticilere, İl komisyonu tarafından onaylandıktan sonra dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile ödeme yapılmaktadır. 2017 yılı ÇATAK Programının sonuna yaklaşıldığı ve il/ilçe proje uygulama birimi tarafından uygun görülen arazilerin kontrolünü bir üst komisyon olan İl ÇATAK Uygulama Komisyonu tarafından 2015-2016 ve 2017 yıllarında müracaat eden üreticilerin dosyaları örnekleme neticesinde çekilip komisyon tarafından incelenmektedir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Gıda ve Tarım Örgütü tarafından kabul edilen ilk ve tek Türk girişimiÖnceki Haber

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü tarafından ka...

Büyükşehirden Üreticilere "Buğdayda Gübreleme" EğitimiSonraki Haber

Büyükşehirden Üreticilere "Buğdayda Gübr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar