Şekerbank

Çankırı'da tahıl hasadı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çankırı'da tahıl hasadı başladı
2015 Yılı Hububat Hasadı Başladı
Tofidass

Çankırı İlinde Hububat hasadına başlanmış olup, bu hasat döneminde de biçerdöverle hasatta olası dane kaybını en aza indirmek için Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol ekiplerince kontrollere aralıksız olarak devam edilmektedir.

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, Bitkisel Üretim ve bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer DOĞAN, Kızılırmak İlçe Müdürü Barış KAHRAMAN ve İlçe Tarım Müdürlüğü biçerdöver kontrol ekibince biçerdöver kontrolleri yapıldı.

Kontrollerde Çankırı Valiliğince yayınlanan genelge çerçevesince dane kaybına neden olan biçerdöver operatörlerine, belgesiz biçerdöver kullanan operatör ve biçerdöver sahiplerine cezai işlem uygulanmaktadır.

Kızılırmak ilçesi Yukarı Alagöz köyünde Veli KOÇAK ve Bayram DOĞAN'a ait arazilerde arpa ekili yerlerin hasat esnasında yapılan kontrollerde, dane kaybının en az düzeyde olduğu, biçerdöver operatörlerinin belgeli olduğu tespit edildi. Arazi sahiplerinin ifadelerine göre bu sene dekardan 400 kilogramın üzerinde verim aldıklarını ve verimli bir yıl olduğunu ifade ettiler.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR hasat yapılan arpa tarlalarında ziyaretler gerçekleştirdi. Bu sene mevsimin Buğday, Arpa vb. tarla bitkileri açısından çok uygun bir yıl olduğunu belirtti. Çiftçilerinde bu durumdan memnun oldukları görüldü. Arazi sahipleriyle sohbetleri esnasında; "İlimiz genelinde 2015 yılı Buğday ekilişi 958.150 da ve Arpa ekilişi ise 218.935 da alanda gerçekleşmiştir. Dekardan 400 kğ. verim elde edildiği takdirde %1 veya daha fazla dane kaybı olması halinde ne derece kaybın olduğu ortadır," ifadesini kullanarak kazancınızın bol ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Hasat dönemi öncesinde bütün köy muhtarlıklarına Valilik genelgesi, afiş, çiftçi mektubu ve sözleşme örneği gönderilerek ihbar edebilecekleri telefon numaraları bildirilmiştir.

Çiftçilerimizden kurallara uymayan ve dane kaybına neden olan biçerdöver sahibi ve operatörlerinin en yakın İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirilmesi suretiyle katkı sağlamaları beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MERALARIMIZ ŞENLENDİ…Önceki Haber

MERALARIMIZ ŞENLENDİ…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanığı'ndan Hakkari'ye Başarı ÖdülüSonraki Haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanığı'ndan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar