Şekerbank

Büyükşehir’den Üreticiye 150 Bin Domates Fidesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Üreticiye 150 Bin Domates Fidesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarıma verdiği destekle çiftçinin yanında olmaya devam ediyor.
Tofidass

Geçtiğimiz günlerde kivi üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Erdemli’de hayata geçirdiği “Örnek Kivi Bahçesi Telli Terbiye Sistemi” projesi kapsamında Örnek Kivi Telli Terbiye Sistemi’ni Üzümlü Mahallesi’nde kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi şimdi de Çamlıyayla’da çiftçiye 150 bin domates fidesi dağıttı.

Bugüne kadar üreticilerin yanında olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destek projeleri kapsamında yapışkan tuzak, nergis soğanı, sertifikalı zeytin fidanı dağıtımı, kivi telli terbiye sistemi ve arılı kovan desteğinden sonra şimdi de Çamlıyayla ilçesi Sebil-Körmenlik ve Kisecik Mahallelerinde üretim yapan çiftçilere ıslah edilmiş Çamlıyayla domatesi fidesi dağıtımını gerçekleştirdi. Sebil Mahallesi’nde yapılan törende üreticilere 150 bin domates fidesi dağıtıldı.

Tarımsal üretim yapan her üreticinin yanında olduklarını ortaya serdikleri destek projeleri ile pekiştirdiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İnsanın olduğu her yerde biz varız. Bizim olduğumuz her yerde de hizmet vardır. Göreve geldiğimiz günden bu yana üreten bir toplum olma yolunda üzerimize düşen vazifeyi yerine getiriyoruz ve özellikle tarım konusunda üreticilerimize birçok imkân sunarak şehrimizde tarımın gelişmesine katkı sağlıyoruz. Son olarak Türk mutfağının lezzet kaynaklarından biri olan Çamlıyayla domatesi fidesi dağıtımı yaparak daha çok verim ve daha çok üretim ile lezzeti eşsiz soframıza tat, üreticimizin kesesine de bereket katmayı amaçladık” dedi.

Başkan Kocamaz sözlerine, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayatın her evresinde insanımızın yanındayız. Doğal kaynaklarımızı ve finans gücümüzü arttırmak için canla başla çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmak ve fark yaratmak istiyoruz. Bunu da hep beraber birlikte üreterek ve birlikte yöneterek başaracağız” şeklinde son verdi.

Çamlıyayla domatesi fidesi dağıtımına Çamlıyayla Kaymakamı Samet Serin, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katılırken dağıtılan fideleri alan üreticiler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bu hizmetten dolayı teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik...

Türkiye sularında zehirli bir balık türü daha keşfedildi!Sonraki Haber

Türkiye sularında zehirli bir balık türü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar