Şekerbank

Büyükşehir’den Süt Üreticisine Büyük Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Süt Üreticisine Büyük Destek
0
Tofidass

Süt üretiminin arttırılıp daha hijyenik hale getirilmesi ve sektördeki rekabet şartlarının üretici lehine geliştirilmesi maksadıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 264 bin lira yatırım bedeliyle alımı gerçekleştirilen yedi soğuk süt tankı Başkan Ahmet Edip Uğur’un katıldığı törenle; Çiçekpınar, Pamukçu, Aslıhan, Çukuroba, İsaalan, Halkapınar ve Üçpınar üretici kooperatiflerine dağıtıldı. Nergis kırsal mahallesinde gerçekleşen törene; Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, daire başkanları, kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı. Türkiye’de son yıllarda soğuk süt tanklarının kullanımında bir artışın olmaya başladığını ifade eden HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, üretici kooperatiflerinin de sütlerini soğuk süt tanklarında soğutarak sanayiye arz ettiğine dikkat çekip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflere yönelik soğuk süt tankı hibesi için Başkan Uğur’a teşekkür etti.

“2015 Yılında 1050 Kilometre Kırsal Yolu Asfaltlayacağız”

Balıkesir’in, ‘Büyükşehir Belediyesi’ statüsü kazanmasıyla birlikte yerel yönetim imkânlarının geliştiğine dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehir merkezinin yanı sıra kırsala yönelik yatırımlarında bu süreçte ağırlık kazandığını belirtti. Balıkesir il genelinde 5 bin kilometrenin üzerinde kırsal mahalle yolunun olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, 2015 yılı içerisinde 1050 kilometre kırsal mahalle yolunu Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla yapacaklarını kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala yönelik bir diğer önemli projesinin de ‘Zeytin Sineğiyle Mücadele’ olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir’de 825 bin dekar alanda zeytin ağacı var. Zeytin zararlılarıyla mücadele edilmediği için bundan önce zeytinyağının kalitesi düşüyor, asidi yüksek çıkıyordu. Geçen yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak; ilk defa uçakları kiraladık, ilaçları aldık zeytin sineğini mücadeleyi başlattık. Marmara ve Ege bölgesindeki zeytinlikleri ilaçladık. Geçen yıl zeytinin kalitesi arttı. Bundan hem çiftçimiz hem ülkemiz kazandı” dedi.

Modern Hayvancılık İçin Almanya’dan Hollanda’dan Uzmanlarla Görüşüyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak; tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesir’de üretimin ve kalitenin arttırılması için projeler üreteceklerini vurgulayan Başkan Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir’de yılda 1 milyon tona yakın süt üretiliyor. 600 bin büyükbaş hayvanımız var. Bunun yarısıyla süt inekçiliği, diğer yarısıyla besi inekçiliği yapılıyor. Bizim süt inekçiliğini de, besi hayvancılığını da daha bilimsel yapmamız lazım ki çiftçimizin yüzü gülsün. İstiyoruz ki; verimliliği en yüksek inekler burada olsun. Şu anda ortalama bir inekten 14-15 kilo süt alınıyor. Ancak bizim bir inekten 30 litre süt almamız lazım. Elde ettiğimiz sütün kalitesi yüksek olursa; o zaman daha pahalıya satacağız, ürünün daha fazla alıcısı olacak. Çiftçimizin de yüzü gülecek. İstiyoruz ki; Balıkesir’de modern hayvan çiftlikleri olsun. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Hollanda’dan Almanya’dan uzmanlarla toplantılar yapıyoruz” dedi.

“En Kaliteli ve Yüksek Verimli Süt Balıkesir’de Üretilsin”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman çiftçinin yanında olduğunu ifade eden Başkan Uğur,“Bugün dağıtımını yapacağımız yedi süt tankı kooperatiflerin malı olacak. Kooperatifler şirketlere ödemiş oldukları tank primini ödemeyecekler. Biz kırsaldaki üreteci gruplarının ortak hareket etmesini istiyoruz. Ya şirket kuralım ya kooperatif kuralım. Kooperatif ve şirketler aracılığıyla yapacağımız modern damlara herkes ortak olsun. Türkiye’de süt verimi en yüksek ve en kaliteli süt Balıkesir’de üretilsin. Bir katma değer ortaya çıksın. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Bugün Çiçekpınar, Pamukçu, Aslıhan, Çukuroba, İsaalan, Halkapınar, Üçpınar kooperatiflerine bu tankları hediye edeceğiz. Daha önce su tanklarını dağıtmıştık. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Katılımcılara Soğuk Süt Tankında Muhafaza Edilen Süt İkram Edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı’nın önümüzdeki dönemde bir önemli etkinliğin altına daha imza atacağını açıklayan Başkan Uğur, “Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız kırsala yönelik bir çalışma daha yaptı. Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü ve Birleşmiş Milletlerle ortak bir çalışma var. Sulamayla ilgili seminer yapılacak. Biz buraya 360 çiftçimizi ve 40 ziraat mühendisi göndereceğiz. Bu organizasyonun tüm masraflarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta kovan 6630 tane kovan altlığı dağıtılacak” dedi. Başkan Uğur’un konuşmasının ardından soğuk süt tankı dağıtımına geçildi. Öte yandan dağıtım töreninde katılımcılara soğuk süt tanklarında muhafaza edilen süt ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir'den vatandaşlara Önceki Haber

Büyükşehir'den vatandaşlara

Alaplı’da Fındık Hasadı Erken BaşladıSonraki Haber

Alaplı’da Fındık Hasadı Erken Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar