Şekerbank

Büyükşehirden çiftçiye destek devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirden çiftçiye destek devam ediyor
0
Tofidass

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü, Kocaeli genelinde tarıma ve hayvancılığa katkı sunmaya devam ediyor. Çiftçinin gelir seviyesini yükseltmek için hibe çilek ve meyve fidesi dağıtılması gibi birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, halk arasında şeker otu olarak bilinen Stevia bitkisi’nin Kocaeli'deki çiftçiler tarafından ekilmesi ve yetiştirilmesine başladı.

TEKNİK DESTEK VE TOHUM VERİLDİ

Kocaeli genelinde tarımsal faaliyetlerin gelişmesi, çiftçinin verimli ve bilimsel yöntemlerle ürün yetiştirmesi için her türlü teknik desteği veren Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Veterinerlerden oluşan ekipleri, üreticiye fide ve tohum yardımlarıyla, teknik ve bilgi destekleriyle katkı sağlıyor. Fidelerin yetiştirilmesi aşamasında da çiftçinin yanında olarak bilgilerini aktaran ekipler, gerek ülkemizde gerekse Kocaeli'de pek bilinmeyen Stevia bitkisinin yetiştirilmesi konusunda da öncülük yapıyor.

DİYABET HASTALARI DAHİ KULLANABİLİYOR

Halk arasında şeker otu olarak da bilinen Latin Amerika kökenli Stevia Bitkisi, şeker pancarına oranla sağlık açısından daha faydalı bir bitki. Sıfır kalori oranına sahip, Diyabet hastaları tarafından dahi kullanılabilen bitki ile ülkemizdeki çiftçiler yeni tanışıyor. Yüksek gelir getirisi olan Stevia bitkisi ülkemizde aktarlarda satılan üretimi fazla yapılmayan bir bitki çeşidi. Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere dağıtılan tohumlarla ekilmeye başlanan Stevia bitkisi, Başiskele Yeniköy’deki arazisine eken Ahmet Oruç tarafından yetiştirilmeye başlandı.

YENİKÖYDE ÜRETİME BAŞLANDI

Başiskele Yeniköy’de Stevia bitkisi yetiştirmeye başlayan Ahmet Oruç, arazisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından %50 hibe ile dağıtılan albion çeşidi çilek ve ceviz yetiştiriciliği yapıyor. Arazisindeki damlama su sistemi de Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Oruç, katkı ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İncir Keşfedilmeyi BekliyorÖnceki Haber

İncir Keşfedilmeyi Bekliyor

İzmit Belediyesi Köylüleri BilinçlendiriyorSonraki Haber

İzmit Belediyesi Köylüleri Bilinçlendiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar