Şekerbank

British American Tobacco Türkiye 167,6 milyon dolarlık ihracatla bir kez daha sektör lideri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
British American Tobacco Türkiye 167,6 milyon dolarlık ihracatla bir kez daha sektör lideri
British American Tobacco (BAT) Türkiye, 2020 yılında tütün ve tütün mamulleri sektöründe gerçekleştirdiği 167,6 milyon dolarlık ihracatla bir kez daha sektör lideri oldu. BAT Türkiye, başarılı ihracat performansıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde sektöründe bu yıl 7. kez birinciliğe layık görüldü.
Tofidass

British American Tobacco (BAT) Türkiye, 2020 yılında gerçekleştirdiği 167,6 milyon dolarlık ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde sektöründe birinciliğe layık görülen BAT Türkiye, sektöründe ihracat lideri oldu.

“Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz”

İhracatın en prestijli ödülüne 7. kez layık görülmekten memnuniyet duyduklarını belirten BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, Türkiye’de 19 yıldır faaliyet gösteren British American Tobacco (BAT) olarak, 2020 yılında 30’un üzerinde ülkeye toplam 167,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında sektörümüzde bir kez daha lider olmanın gururunu yaşıyoruz. Samsun fabrikasında sürdürdüğümüz üretim faaliyetlerimizde ülkemizin ihracat alanında büyük dönüşüm yol haritasına katkı sağlama hedefiyle çalışıyoruz. Üretim ve satış süreçlerimizde üstün ürün kalitemizle Türkiye’den dünyaya ihraç eden bir anlayış benimsiyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ihracatla hem yeni başarılara imza atmayı hem de ülkemizin ekonomi ve kalkınmasına sağladığımız katkıyı arttırmayı hedefliyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından layık görüldüğümüz bu ödülde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 Türkiye’den 10 pazarı yönetiyor

2020 yılında “Daha İyi Bir Gelecek” stratejisiyle daha güçlü, daha yalın ve daha hızlı bir organizasyon haline gelmek amacıyla tüm dünya genelinde faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok değişiklik gerçekleştirme kararı alan BAT, Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde bulunan 10 pazarın lideri olarak Türkiye’nin sorumluluklarını genişletti. Bölge sorumluluğunun Türkiye’nin insan kaynağına ve operasyonlarına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Bilgiç, “Operasyonlarımızdaki yüksek kalite endeksimizle fark yaratıyor ve bu alanda yenilikçi çalışmalarla sadece ihracat rakamlarımızı değil, ihracat yaptığımız pazarları da arttırmak için çalışıyoruz. 2020’de COVID-19 nedeniyle dünyada tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar 2021 yılında coğrafi konumun önemini oldukça artıracak. Bu noktada, Türkiye’nin coğrafi konumunun tedarik zinciri açısından daha da stratejik bir öneme sahip olacağını öngörüyoruz. Bu öngörüyle BAT Türkiye olarak, üretimlerimizde Avrupa Birliği uyum süreçlerimizi 2019 yılında tamamladık. 2021 yılında Avrupa ülkelerini de ihracat radarımıza alarak; önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ihracatla hem yeni başarılara imza atmayı hem de ülkemizin ekonomi ve kalkınmasına sağladığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atalık Tohumlar Kentliler İle Buluşmak İçin HazırlanıyorÖnceki Haber

Atalık Tohumlar Kentliler İle Buluşmak İ...

Mühendislik Kariyerini Yarıda Bıraktı, Beykoz’da Mantar Üretimine BaşladıSonraki Haber

Mühendislik Kariyerini Yarıda Bıraktı, B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar