Şekerbank

Botanik park canlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Botanik park canlanıyor
Sarayönü'ne kazandırılacak önemli yatırımlardan biri olan Canlı Bitki Müzesi, yürütülen çalışmalarla günden güne güzelleşiyor. Aralıksız devam eden ağaçlandırma çalışmaları neticesinde 4 bin civarında fidan toprakla buluştu.
Tofidass

Fidanların arasında kalan yerlerinde çimlendirilmesiyle yeşil bir görünüm kazanan botanik park, bahar aylarında fidanların yeşerip, çiçeklerin açmasıyla gelen ziyaretçilerini büyüleyecek.

Eski ilçe çöplüğünde yapımına devam edilen Canlı Bitki Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Dört koldan çalışmaların devam ettiği canlı bitki müzesinde, çöplük görünümünden eser kalmadı. Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Mehmet Karlı projenin tamamlanmasıyla birlikte Sarayönü'nün bahar aylarında harika bir yeşil alana kavuşacağını dile getirdiler.

Sarayönü Kaymakamlığı, Sarayönü Belediyesi ve Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklığında yapılan Mevlana Canlı Bitki Müzesi Projesi'nde, süre geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Proje dahilindeki ahşap yapıların montajı yapılarak 100 dekarlık alan çitle çevrildi.

Konuklar yolu üzerinde bulunan eski çöplük üzerinde hayata geçirilen 370 bin TL bütçeli proje şimdiye kadar Konya'da uygulanmadığı için bölgede bir ilki oluşturuyor. Bunun yanı sıra proje sayesinde bir taşla iki kuş vuruldu. Eski Sarayönü çöplüğü üzerinde hayat bulan Canlı Bitki Müzesi ile Sarayönü hem önemli bir yeşil alana kavuşurken hem de bölgenin çöplük çilesi sona erdi.

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Mehmet Karlı, ilçemizin eski çöp veya topraklık alanı olarak isimlendirilen 100 dekar alanda, Konya'nın tek bitki müzesinin hayata geçirileceğini dile getirerek, "Şimdiye kadar 4 bin ağaç toprakla buluştu. 180 türden oluşan 4 bin fidan baharla birlikte yeşerecek. Konya'da bir eşi benzeri daha olmayan, yeşilin her çeşidinin olacağı proje ile yüzlerce bitki topluluklarının oluşturulacağı botanik bahçede, göletçikler, kaya bahçeleri, doğa kütüphanesi ve toplantı salonu bulunacak. Proje ile ilçemiz hem görsel bir alana sahip olacak hem de Biyoloji, Peyzaj ve Ziraat Fakülteleri'nin bölümlerine eğitim yeri olacak" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına DestekÖnceki Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ekmek...

Atla terapi hayata bağlıyorSonraki Haber

Atla terapi hayata bağlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar