Şekerbank

Bonfilede yüksek tavan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bonfilede yüksek tavan
Kırmızı ette tavan fiyat uygulamasının açıklanmasının ardından gözler et fiyatlarına çevrildi.
Tofidass

Kırmızı ette tavan fiyat uygulamasının açıklanmasının ardından gözler et fiyatlarına çevrildi. Erzurum’da 42 liraya satılan dana bonfilenin kilogramı Başkent’te 79 TL’ye yükseliyor. İstanbul’da 40 TL olan 1 kilogram kıyma ise Ankara’da 36 TL.

Kırmızı et fiyatları hakkında yapılan “tavan” açıklamalarına rağmen rakamlar şehirden şehre büyük farklılıklar gösteriyor. Tavan fiyatı 32 TL olan dana kıyma Ankara’da 36 TL’ye, Balıkesir ve İstanbul’da 40 liraya satılıyor. Market raflarındaki bonfile de iller arasında yaklaşık 37 liralık fiyat farkı ile göze çarpıyor. Erzurum’da 42 liradan satılan dana bonfilenin kilogram fiyatı Ankara’da 79 liraya ulaşıyor. Tavan fiyatı 34 lira olarak açıklanan dana kuşbaşı et ise Ankara’da 38 liraya alıcı buluyor.

‘ÖNEMLİ BİR ADIM’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken uygulama sayesinde vatandaşın eti daha ucuza tüketebileceğini belirterek, tavan fiyat uygulamasıyla üretici, tüketici ve esnafın rahatlayacağını söyledi. Söz konusu kararın vatandaşların ete ulaşımı açısından önemli bir adım olduğunun altını çizen Palandöken, şöyle konuştu:
“Bu uygulamanın altı beslenmeli. Bundan sonraki üretim süreci için çok ciddi bir adım atılmış oldu. Et piyasasının 3-5 kişinin merhametine, spekülatörlere bırakılmaması lazım. Bireysel işletmecilik çok güçlendirilmeli ve desteklenmeli. Et fiyatlarında bölge bölge gerilemeler olacak ve piyasa kendiliğinden oturacak.”

‘GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM’

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da kırmızı et piyasasının son dönemlerde spekülatörlerin eline geçtiğini ve et fiyatlarının sürekli yükseldiğini belirtti. Kırmızı et piyasasına müdahale edilmesinin gerektiğini ifade eden Çakar, tedbirlerin olumlu ancak geçici bir çözüm olduğunu savundu. Çakar, asıl çözüm yolunun kırsal kalkınma olduğuna dikkat çekerek, “Kırda yaşayan insan kalmadı, dünya artık küçük aile çiftçiliğini geliştirmek için çalışıyor, Türkiye’de ise bunun için yeterli çalışma yapılmıyor.” diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldıkları karar gereği karkas yağsız et tavan fiyatını 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatını 21,8 lira olarak belirlendiğini ifade etmiş, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardıklarını açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvan Alımının Hibe Desteği ÖdendiÖnceki Haber

Hayvan Alımının Hibe Desteği Ödendi

Türk organik sektörü dünyanın en büyük organik fuarı Biofach'a sığmıyorSonraki Haber

Türk organik sektörü dünyanın en büyük o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar