Şekerbank

Bolu’nun Yeni Gözdesinde Hasat Vakti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’nun Yeni Gözdesinde Hasat Vakti
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya AR; “Son dönemde patates ve mısır ağırlıklı gerçekleşen tarımsal üretimimizde yağlık ayçiçeği de önemli bir yer tutarak üreticilerimizin yeni gözdelerinden birine dönüşmüştür.”
Tofidass

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) ve Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında ekimi gerçekleştirilen ayçiçeklerinde 2023 dönemi hasatları başladı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya AR;

“Bakanlığımızın 3 yıldır yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKEP)Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ilimizde başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında ciddi bir yatırım yapan bakanlığımız hibeli tohum desteği vererek üreticilerimizin yanında yer almaya devam etmektedir.

Üretimde Alternatiflerimiz Artıyor

Son dönemde patates ve mısır ağırlıklı gerçekleşen tarımsal üretimimizde yağlık ayçiçeği de önemli bir yer tutarak üreticilerimizin yeni gözdelerinden birine dönüşmüştür. Görüyoruz ki ayçiçeği üreticilerimiz için önemli bir alternatif ürün olarak emin adımlarla yerini sağlamlaştırmaktadır. Buradaki amacımız üreticimizin gelirini biraz daha artırmak yanında gerek münavebe gerekse de stratejik özelliğe sahip Ayçiçek ekim alanlarımızı arttırmak yönünde olmuştur.

Proje İle Arttığını Gördük

İlimizde projenin ilk yıllarına baktığımızda 10-15 bin dekar aralığında değişen ekilişlerin 28 bin dekarlara ulaştığını gördük. Ve bunun 14 bin dekarı için gerekli tohum bakanlığımız bütçesi ve İl Müdürlüğümüz koordinesi ile üreticilerimize temini sağlanmıştır.

Göynük, Mudurnu ve Seben ilçelerimizde ekim gerçekleştirilmiş olup; ortalama verim 200 kg ile 300 kg arasında verim ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir verim elde ilk hasatlarla birlikte göze çarpmaktadır.

Bu önemli destekler ile Üreten Bolu’muzun ve değerli üreticilerinin her zaman yanında yer alan Bakanlığımız ve Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, üreten Bolu'muzun Üreten vefalı çiftçilerinin hasatlarının bol kazançlarının bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatını açıkladıÖnceki Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, şeker pan...

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Eylül ayında 594 milyon dolarlık tarımsal ihracatSonraki Haber

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Eylül ayın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar