Şekerbank

Bolu'da Yağlık Ayçiçekleri hasat ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu'da Yağlık Ayçiçekleri hasat ediliyor

Bolu’nun Merkez ilçesinde 2020 yılında Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Geliştirme çalışmaları kapsamında; Taşçılar, Yayladınlar ve Bünüş Köylerinde 325 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan Yağlık Ayçiçeği hasadı gerçekleştirildi. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat yaptığı açıklamada;

“İlimizde rekolte ve buna bağlı olarak kar beklentimiz yüksek. 2019 yılı verilerine göre yaklaşık 14.280 dekar alanda Göynük ilçemizde ağırlıklı olarak Yağlık Ayçiçeği ekilişi yapıldı. Merkez ilçemizde 325 dekar alanda ekiliş ve üretimini yaptığımız Yağlık Ayçiçeği bitkisinin bugün burada başarılı bir şekilde yetiştirildiğini bir kez daha görmüş olduk.

Yağlık Ayçiçeği, Türkiye bitkisel yağ tüketiminde % 80-85 civarında payı ve %50’lere varan yüksek yağ oranı ile ülkemizde üretimi gerçekleştirilen stratejik öneme sahip tarımsal ürünlerimizin başında gelmektedir. Dünyada yaşanan pandemi süreci gıda arz güvenliğini tüm ülkeler için bir kez daha hayati bir noktaya taşımış bulunmaktadır. Ülkemizde ayçiçeği üretimi ve işleme işlemlerini büyük oranda birlikler tarafından koordine edilmektedir. İlimiz ürün deseninde önemli bir yer edinmeyi başaran yağlık ayçiçeğinin hasadı üreticilerimize bereketli ve kazançlı ilimiz ve ülkemiz üretimine hayırlı olsun. Üreten Bolu’nun üreten çiftçilerini kutluyorum” dedi.

2020-2021 yılı Yağlık Ayçiçeği alım fiyatları ortalama olarak aşağıdaki gibi belirlenmiştir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımızca Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında desteklenmektedir. Yağlık ayçiçeği alım fiyatları;

%50 yağ oranı  %8 nem %4 yabancı madde için 4,15 ₺,

%44 yağ oranı %8 nem %4 yabancı madde için 3,85 ₺

%40 yağ oranı  %8 nem %4 yabancı madde için 3,65 ₺’dir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkemize 12 Milyon TL Tasarruf Sağladı!Önceki Haber

Ülkemize 12 Milyon TL Tasarruf Sağladı!

Bakan Pakdemirli, G20 Tarım ve Su Bakanları toplantısına katılacakSonraki Haber

Bakan Pakdemirli, G20 Tarım ve Su Bakanl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar