Şekerbank

Bolu’da Üretilen Balın Kalitesi Aşikâr

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’da Üretilen Balın Kalitesi Aşikâr
Tofidass

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen konferansta, arı yetiştiricilerine Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Aydın tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda “Arı Haslık ve Zararlıları ile Mücadele” konuları anlatıldı.

Konferansa Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT, Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail ÜNALAN ve arı yetiştiricileri katıldı.

Konferansta konuşan İsmail ÜNALAN;

“Bolu İli Arı Yetiştiriciler Birliği olarak 21’incisini düzenlemekte olduğumuz konferansın hocası, Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Aydın. Her sene ilkbahar mevsimi başlamasıyla birlikte arıcılarımızın bilgilerini tazeleme, yeni bilgileri edinebilmek maksadıyla, arıcılarımızın önemli olan hastalık ve zararlılarından mücadele etmelerini ve kaliteli bal üretebilmelerini hedefliyoruz” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT ise;

“Bilgilerin güncel kalabilmesi adına hocalarımızla istişare içerisinde olmak önemli. Her konuda olduğu gibi arıcılıkta da doğru bildiğimiz yanlışların doğruluğa kavuşabilmesi adına bu tip çalışmalar önem arz etmektedir. Arıcılık bizim için önem arz eden bir üretim dalı ve bu konuda birliğimiz ile birlikte projeler üreterek Bolu arıcılığın özellikle katma değeri yüksek ürünlerle zenginleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Konferanstan maksimum düzeyde faydalanmanız temennilerimle sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından konferansın asıl amacı olan eğitim kısmında Prof. Dr. Levent Aydın;

“Bolu’da üretilen balın kalitesi aşikar, bunun yanında yaklaşan ilkbahar dönemi ile birlikte özellikle varoa ve noseman zararlısına karşı mücadele önem arz etmektedir. Burada dikkat etmemiz gereken hususların başında gıda güvenliğini de dikkate alarak biyo mücadele hususlarında sizlere bilgiler aktaracağım. Birim fiyatlara bakacak olursak Bolu büyük görünmeyebilir fakat üretilen ürünün kalitesi bakımından öncü illerin başında yer almaktadır” dedi.

Konferans hocanın anlatımlarının yanı sıra spontane gelişen soru cevaplarla ilerlerken, çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 TABADER Zirvesi, Dünya Hububat Sektörünü Biraraya GetirdiÖnceki Haber

2022 TABADER Zirvesi, Dünya Hububat Sekt...

Denizli’de Ceviz Fidanı Dağıtımı TamamlandıSonraki Haber

Denizli’de Ceviz Fidanı Dağıtımı Tamamla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar