Şekerbank

Bolu’da Biçme ve Balyalama Fiyatları Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’da Biçme ve Balyalama Fiyatları Belli Oldu
Tofidass

Bolu İlinde 2021 hasat dönemi biçme ve balyalama fiyatlarını belirlemek ve hasatta uyulması gereken kuralları belirlemek amacıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıya Bolu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, Ziraat Odası Başkanı Hakkı FİDAN, muhtarlar derneği, biçerdöver-balya makinesi operatörleri temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Bir Dane Ziyan Etme Lüksümüz Yok

Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ; burada toplanma amacımız üreticilerimizin operatörlerimizin mağdur olmayacağı ortak bir paydada buluşabilmekten ibarettir. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki bir buğday tanesini dahi ziyan etme lüksümüz yoktur. Her birimiz bu bilinçle hareket etmeli, vicdan boyutunu da göz ardı etmemeliyiz. . Bu vesileyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyor ürününüzün bol kazancınızın bereketli olmasını dilerim” ifadelerinde bulundu.

Birbirimizi Düşünerek Hareket Etmeliyiz

Ziraat Odası Başkanı Hakkı FİDAN ise; içerisinde bulunduğumuz şartlar çerçevesinde ortak bir karar almak için burada toplandık. Fiyatlandırmada Bolu’da olduğumuzu ve gerek konaklama gerekse nakliye masraflarını düşünerek vatandaşımızı düşünerek hareket etmeliyiz, şeklinde konuştu.

Hasat Dönemi Boyunca Kontrol

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“Üreticilerimizin el emeği göz nuru ile yetiştirdikleri ürünleri için hasat sezonu gelmiş bulunmaktadır. Hasat dönemi üreticilerimizin olduğu kadar bu işten ekmek yiyen biçme balyalama gibi faaliyetleri yürüten bu işe yatırım operatörlerimiz için de önem arz etmektedir. Her yıl hasat öncesi yapılan istişarelerle üretici ve emekçilerimizin ortak payda da buluşması amaçlanmaktadır. Bunun yanında gıdanın günümüz ve geleceğimiz için önemi aşikardır. Özellikle biçme işlemini yapacak operatörlerimizin dane kayıplarına karşı bilinçli hareket etmeleri önem arz etmektedir.  İl Müdürlüğümüz olarak hasat dönemi boyunca dane kayıplarını minimuma indirme amacıyla kontrollerimiz devam edecektir.  Bugün itibariyle başlayan 2021 hasat döneminin üreticilerimize ve operatörlerimize bereketli ve kazançlı olmasını dilerim” dedi.

İstişare toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.

  1. İlimizde hasat başlangıç tarihi olarak, arpalar için 05.07.2021                                    buğdaylar için 17.07.2021 olarak belirlenmiştir.
  2. Biçerdöverlerle hasatta dane kayıp oranı, en fazla %2 olarak belirlenmiştir.
  3. Dane kayıplarını en az düzeye indirilmesi için azami titizlik gösterilecek, biçim işlemleri, bakanlığımız talimatları, valilik tebliği ile Tarım Orman İl Müdürlüğü direktifleri doğrultusunda yapılacaktır.
  4. Hasat olgunluğuna gelmemiş ürünler hasat edilmeyecektir.
  5. Yatık ürünler başak kaldırıcısız hasat edilmeyecek, biçim işlemi hızlı yapılmayacaktır.
  6. Biçimin yapıldığı bölgede biçilmemiş tarla bırakılarak bölge terk edilmeyecektir.
  7. Biçim işlemi, çiğin olmadığı 10.00-21.00 saatleri arasında yapılacaktır.
  8. Biçerdöver operatörleri kontrole gelen görevliye, ibraz etmek üzere biçerdöver izleme defteri, operatör belgesi, yangın tüpleri ve yangın brandasını hazır bulunduracaklardır.
  9. İlimiz koşullarında yapılan hesaplamalar ve istişareler neticesinde ilimizde hububat biçim ve balyalama fiyatı olarak;

Taban ve düz araziler için                                                           : 37 TL/Da

           Meyilli ve yatık araziler için                                                       : 37 TL/Da

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nergis, “Kayseri Şeker Yoluna Büyüyerek Devam Edecek”Önceki Haber

Nergis, “Kayseri Şeker Yoluna Büyüyerek...

Bakan Pakdemirli; "Günlük 8 Bin 200 Metreküp Su Arıtılarak Tekrar Kullanıma Sunulacak"Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli; "Günlük 8 Bin 200 Metr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar