Şekerbank

Bolu İlinde Sazangiller İçin Yasak Dönem Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu İlinde Sazangiller İçin Yasak Dönem Başladı

İç sularda av yasağı, 15 Mart 2023 tarihi itibari ile başlamıştır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasaktır. Akarsularımızda olta ile Tatlısu Kefali ve Gümüş Balığı avı serbesttir. Yasağın başladığı tarihte elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunan satış ve toplu tüketim yerlerinin tesisin bulunduğu yerdeki İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde stok tespiti yaptırmaları ve 22.03.2023 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekmektedir. 15 Haziran' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yasak türleri avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası ile yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Sn. İzzet MURAT;

"15 Mart-15 Haziran arası İlimizde uygulanan su ürünleri av yasak dönemine girmiş bulunmaktayız. Yasak dönem boyunca gerek amatör balıkçılarımız gerekse ticari balıkçılarımız getirilen yasaklara uyması İlimizde bulunan su ürünleri stoklarının varlıklarını devam ettirmeleri ve üreme şansı verilebilmesi için son derece önemlidir.

Yasaklanan su ürünlerini satan, nakledenlere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin m-1 bendi gereğince 2023 yılı için 16.561 TL İdari Para Cezası düzenlenerek ürünlere el konulur. Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654 TL İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/ k-1 bendi gereğince 2023 yılı için 5.628 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulacaktır.

Vatandaşlarımızın yasak dönemde şahit oldukları yasa dışı avcılığı; kolluk kuvvetleri ve İl Müdürlüğümüze (ALO GIDA 174) bildirmeleri sürdürülebilir balıkçılık için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞOK Marketler deprem bölgesinde tarımı ve çiftçiyi destekliyorÖnceki Haber

ŞOK Marketler deprem bölgesinde tarımı v...

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 127,56 arttıSonraki Haber

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 127,56 arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar