Şekerbank

Bodrum’da Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bodrum’da Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Düzenlendi
Üç gün süren çalıştayda, su ürünleri yetiştiriciliğine ilişkin birçok konunun yanı sıra, Kazakistan, Özbekistan, Macaristan ve Türkiye'den değer zinciri örnekleri gözden geçirildi.
Tofidass

Uluslararası balık ticareti, devam eden talep, ticaretin serbestleştirilmesine yönelik politikalar, gıda sistemlerinin küreselleşmesi ve teknolojik yenilikler nedeniyle artıyor. FAO’nun yürüttüğü ve Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen FISHCap Projesi, bu konuları ve su ürünleri yetiştiriciliği değer zincirindeki aktörler arasında hasat sonrası yönetimden kaynaklanan diğer sorunları ele almak için Bodrum’da bugün sona eren üç günlük bir bölgesel çalıştay düzenledi. Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği (SUYMERBİR) ile ortaklaşa düzenlenen çalıştayda, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla değer zincirinin analizi, geliştirilmesi ve yönetişimi masaya yatırıldı.

Çalıştay katılımcıları arasında su ürünleri yetiştiriciliği değer zinciri aktörleri, su ürünleri yetiştiriciliği hasat sonrası değer zinciri üzerinde çalışan araştırmacılar ve balık ve ürün işleme şirketlerinin yöneticileri yer aldı. Çalıştay, katılımcıların su ürünleri yetiştiriciliği değer zinciri ve hasat sonrası yönetimi hakkındaki bilgilerini derinleştirmeyi, uluslararası balık ticaretinde ilgili değer zincirlerinin dinamikleri hakkında bilgi vermeyi ve  hasat sonrası yönetim, değer zinciri geliştirme ve uluslararası ticaret konularında bölgedeki iyi uygulamalar konusunda deneyim alışverişinde bulunmayı amaçladı.

Bölgesel çalıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı. Türkyılmaz, FISHCap'in alt bölgede ortak sorumluluk bilinciyle ve bilimsel uygulamalar temelinde uygulandığını vurguladı.

FAO Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricliği Kıdemli Uzmanı Haydar Fersoy “bölgesel çalıştay, su ürünleri yetiştiriciliği değer zincirinin sektörün sürdürülebilir kalkınmasında ve Orta Asya'daki yönetişiminde oynadığı kilit rol hakkında farkındalığın artırılmasına katkıda bulunuyor” dedi ve çalıştayın söz konusu değer zincirini etkileyen küresel meseleleri de ele aldığını sözlerine ekledi.

Çalıştayda, su ürünleri yetiştiriciliği sektöründe değer zinciri analiziene ilişkin çeşitli konularda sunumlar yapıldı ve üç gün boyunca balık değer zincirlerinde kayıp ve israf gibi konuların yanı sıra Macaristan, Kazakistan, Türkiye ve Özbekistan'dan örnekler tartışıldı.

Bugünkü etkinlikler arasında, su ürünleri yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren tesislere saha ziyaretleri ve FAO Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Viorel Gutu'nun ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerin de katıldığı 2022 Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı'nın açılış etkinliği yer aldı.

FISHCap projesi, Türkiye Hükümeti tarafından finanse edilen FAO-Türkiye Ortaklık Programı kapsamında Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri yetiştiricliği yönetimi için kapasite geliştirmeyi desteklemek amacıyla başlatıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kavak’ta Üreticilere Yem Bitkileri Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Kavak’ta Üreticilere Yem Bitkileri Tohum...

Kırmızı et ihracatına kısıtlama getirildiSonraki Haber

Kırmızı et ihracatına kısıtlama getirild...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar