Şekerbank

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda Bitkisel üretim yapan kişilere Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi verilmesi için Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.
Tofidass

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce düzenlenen eğitim toplantısının açılışını yapan ve güvenilir gıda konusuna dikkat çeken Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ konuşmasında " İnsanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ederler. Bu nedenle zirai mücadele çok önemlidir. Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadelede kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda Bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki Koruma Ürünlerinin reçete ile satılması, Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasallarıın Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Yönetmeliği ile Hasat Öncesi Pestisit Denetimi bunlardan bazılarıdır. Şunu belirtmek gerekir ki insan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arzeden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilen, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış olan tarımsal üretime bağlıdır. Bu eğitimin amacı sadece sizlere belge vermek değildir. Aynı zamanda bu hususları da sizlere hatırlatmaktır. Bizler tarımsal üretim yanında Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulmasının da denetiminden sorumluyuz. Toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimler yanında tarla, bağ ve bahçelerden de hasat öncesi örnekleme yöntemiyle alınan numuneler analiz edilmektedir. Olumsuz çıkan numuneler için ilgililerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılmaktadır. Bu nedenle yapacağınız Bitki Koruma Ürünü Uygulamaları oldukça önem arz etmektedir" dedi.

Düzenlenen eğitimde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından ilgili yönetmelik, Zirai Mücadele Yöntemleri, Pestisit Formulasyon Şekilleri, bunların uygulamaya hazırlanması, Kalibrasyon, Bitki Koruma Ürünü Uygulamalarının çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri konularında sunumlar yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarladan balık çıkardılar!Önceki Haber

Tarladan balık çıkardılar!

Mehmetçik Üzüm Festivali BaşladıSonraki Haber

Mehmetçik Üzüm Festivali Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar